Найвідоміший сімейний автомобіль Kia став гібридом: основні оновлення

Читать на русском
Автор
Kia Carnival
Kia Carnival. Фото autoevolution

Kia Carnival стане ще більш технологічно просунутим

Kia Carnival — це мінівен, який відомий своєю місткістю, комфортним і просторим салоном, а також рядом технологічних можливостей. Модель часто використовується для сімейних поїздок і перевезення пасажирів.

На різних ринках модель може продаватися під іншими назвами, такими як Kia Sedona. Kia Carnival має різні варіанти конфігурацій та оснащення, включно з різними двигунами та додатковими функціями безпеки та розваг. А тепер він стане гібридом, пише Аutoevolution.

Основні оновлення в Kia Carnival

Kia Carnival

В останні роки Carnival не отримав бажаної популярності на ринку, і не становив загрози таким мінівенам як Chrysler Pacifica чи, скажімо, Toyota Sienna. Та у 2024 році все може змінитись. Kia серйозно оновила свій мінівен 2025 модельного року. Зокрема, до стандартного V6 приєднався 1,6-літровий турбодвигун з гібридною установкою. Вона видає 242 кінські сили. А від чисто електричного приводу додається ще 72 кінські сили.

Раніше мінівен був оснащений 3,5-літровим двигуном, який витрачав понад 10 літрів на 100 км. Звісно, 1,6-літровий двигун буде економнішим, але наразі про рівень витрати палива нічого не відомо. Двигун працюватиме з шестиступеневим автоматом і матиме потужність близько 227 кінських сил.

Kia Carnival салон

Щодо екстер’єру, то спереду модель 2025 року вигідно вирізняється з-поміж попередників, в першу чергу, завдяки фарам, натхненним електрокарами. Також Carnival матиме замість хромованого оздоблення дещо затемнені елементи зовнішньої обробки.

Уже в початковій комплектації автомобіль матиме 12-дюймовий сенсорний екран та 4,2-дюймову цифрову приладову панель. У топових комплектаціях також є проєкційний дисплей на лобовому склі.

Також у 2025 році стане доступний напівавтономний набір для водіння. Він уже доступний американським власникам компактного кросовера EV6. Це система, що складається з допомоги водієві рівня 2, круїз-контролю та підтримки у разі зміни смуги руху. Є також інтелектуальна система обмеження швидкості.

Раніше "Телеграф" писав про новий Porsche 911, який уже тестують. Спорткар отримає гібридний двигун.