Не вірте всьому з TikTok: названо шкідливі лайфхаки для миття авто

Читать на русском
Автор
Миття авто
Миття авто. Фото Getty Images

Деякі з цих трюків дійсно економлять час, проте згодом ви можете отримати шалений рахунок за ремонт

У соцмережах повно лайфхаків, пов’язаних з утриманням автомобіля у чистоті. Деякі відео у TikTok, наприклад, з хештегом "чищення авто", набирає рекордні 4 мільярди переглядів.

Проте деякі з цих швидких лайфхаках, що поширюються у вірусних роликах, завдають автомобілю більше шкоди, ніж користі. Про це розповідають у liverpoolecho.

Перш ніж перевіряти ці поради на собі, переконайтесь, що вони не зіпсують ваше авто. Так ви зекономите цілу купу грошей.

Зубна паста для дзеркал

Одне з найпопулярніших відео, яке поширюється у соцмережі — це очищення дзеркал авто зубною пастою. Відео користувача @mrrhyan зібрало понад 1,7 млн лайків та 40 млн переглядів. У ролику дзеркала натирають зубною пастою, щоб вони виблискували.

Однак експерт Сем Шіхан каже, що зубна паста містить м’які абразиви. Вони можуть подряпати поверхню дзеркал. Це з часом може призвести до тьмяності, погіршеного відображення, розмитості тощо.

Оливкова олія для очищення панелі приладів

Якщо ви хочете підтримувати панель приладів вашого авто в чистоті, деякі експерти рекомендують протирати її оливковою олією. Відповідне відео у ТікТок отримало 63 тисячі лайків. Оливкова олія дійсно може бути корисною проти пилу, але потрібно бути обережними, щоб вона не потрапила на кермо. Якщо воно буде слизьким, це може призвести до аварії.

Капсули для прання під час чищення сидінь авто

Капсули для білизни, якими ми користуємось під час прання одягу у пральній машинці, можуть використовуватись і для чищення сидінь? Здається, у цій пораді не може бути нічого шкідливого. Згідно з популярним відео у TikTok, їх потрібно розчинити у гарячій воді і нанести засіб губкою. Та насправді хімікати можуть пошкодити сидіння авто, адже вони не призначені для цього. Таке прання може призвести до зміни кольору оббивки сидінь чи вицвітання. А, добряче намочивши сидіння, можна ще й отримати цвіль.

Кокосова олія для кузова авто

З часом кузов авто стає тьмяним на вигляд. Також на ньому часто з’являються плями. Відповідне відео, де кузов авто змащують кокосовою олією, дійсно виглядає дивовижно. Проте це не найкраще рішення — кокосова олія пошкоджує прозорий лак на кузові вашого авто. Це впливає на прозорість лакофарбового покриття. Також кузов авто швидше заржавіє.

Піна або гель для гоління для чищення оббивки

Піну для гоління часто рекомендують використовувати для автомобіля. Відео з 69 тисячами лайків рекомендує розпилювати піну на оббивку авто для відновлення салону. Виглядає це дійсно дуже круто, проте експерти вважають, що з часом сидіння стануть ще бруднішими. У піні для гоління є мінеральні оливи, які забиваються у сидіння. Їх важко видалити.

Раніше "Телеграф" писав, як купити б/в автомобіль і не прогадати. Є 5 ключових порад, що збережуть нерви.