Найпопулярніші гібриди січня: топ-3 економних авто

Читать на русском
Автор
Toyota гібрид
Toyota гібрид. Фото toyota-ua

Два із трьох перших місць зайняли авто марки Toyota

Гібридний автомобіль — це автомобіль, у якому поєднуються бензиновий (або іноді дизельний) та електричний двигун. Завдяки цьому вдається суттєво економити на заправці авто.

У січні автопарк України поповнився 1,400 гібридними легковими автомобілями (HEV і PHEV). Про це повідомляє Укравтопром.

Це на 72% більше, ніж минулого року. Частка нових автомобілів в цій кількості становила 53%.

Найпопулярніші гібриди січня: трійка найбільш економних авто

Toyota RAV4

Лідером ринку гібридів серед нових легкових автомобілів є кросовер Toyota RAV4 (151 одиниця). Toyota RAV4 — це гібридний кросовер, який поєднує в собі потужність бензинового двигуна та ефективність електричного приводу. RAV4 Hybrid використовує самозарядний гібридний привід, що означає, що ви не потребуєте зовнішнього заряджання. Він автоматично комбінує роботу бензинового двигуна та електродвигуна для оптимальної продуктивності та економії пального.

RAV4 Hybrid має потужність 219 к.с. Також можна переключити RAV4 Hybrid в електричний режим, щоб їхати без викидів шкідливих речовин на коротких відстанях.

Автомобіль має великий салон, який забезпечує комфорт для пасажирів та великий багажник для вантажу, та обладнаний системами активної безпеки, такими як система запобігання зіткненню, адаптивний круїз-контроль та система утримання у смузі.

Nissan X-Trail

Друге місце за популярністю займає Nissan X-Trail (57 одиниць). Nissan X-Trail e-POWER – це сімейний позашляховик, який відрізняється своєю гібридною технологією. Він використовує технологію e-POWER. Бензиновий двигун заряджає акумулятор, а електромотор призводить в рух колеса. Ви не маєте заряджати автомобіль від мережі – бензиновий двигун виробляє енергію для підтримки роботи електричного мотора.

Система рекуперації енергії перетворює енергію гальмування на заряд для акумулятора.

Є ще X-Trail e-POWER – це комфортний і економічний варіант для сімейних подорожей. Ця версія використовує технологію Mild Hybrid. Бензиновий двигун приводить автомобіль в рух, а літій-іонний акумулятор допомагає під час прискорення та їзди по шосе.

Toyota Camry Hybrid

На третьому місці — Toyota Camry (50 штук). Toyota Camry Hybrid – це елегантний седан, який поєднує в собі гібридну технологію та стильний дизайн. Версія Camry Hybrid оснащена бензиновим двигуном об’ємом 2,5 літра та електромотором на 88 к.с. Максимальна загальна потужність гібридної системи становить 218 к.с.

У реєстраціях імпортованих вживаних автомобілів з гібридними силовими установками перше місце посідає FORD Fusion US (84 одиниці). Також у лідерській трійці: CHEVROLET Volt (42 одиниці) та TOYOTA Prius (37 одиниць).

Раніше "Телеграф" писав, що одна з найпопулярніших моделей Audi оновиться у 2025 році. Універсал уже показали на шпигунських знімках.