На дорогах Києва помітили справжній раритет: таку модель легендарної Toyota Camry бачили не всі (фото)

Читать на русском
Автор
665
На дорогах Києва помітили справжній раритет: таку модель легендарної Toyota Camry бачили не всі (фото)

Автомобіль випускався у період з 82 по 86 рік

На дорогах Києва було помічено справжній раритет. Він ще й виконаний у незвичайному для наших країв кузові.

Про це повідомляє Автоцентр. Кореспонденту цього видання днями вдалося зафільмувати Toyota Camry самого першого покоління (V10), яка випускалася з 1982 по 1986 рік. Зазначається, що на вітчизняних дорогах можна зустріти Toyota Camry різних років випуску, але V10 в кузові ліфтбек — дуже незвичайний екземпляр.

Машина пропонувалася з двома типами кузова: 4-дверний седан і 5-дверний ліфтбек. Останній замінили універсалом, починаючи з другого покоління моделі – V20 (1986 – 1992 рр.). Аеродинаміка у ліфтбека була дещо краща, ніж у седана: Сd 0,36 проти Cd 0,38 відповідно.

Цікавий факт : Camry стала першим автомобілем Toyota з переднім приводом і поперечно розташованим двигуном. Це дозволило зробити моторний відсік компактнішим, що з досить великою колісною базою (2600 мм) істотно збільшило місткість салону.

Модель Camry експортувалася до Європи, Північної Америки та Австралії. На зарубіжних ринках новинка мала замінити модель Corona і конкурувати з Honda Accord.

Спочатку V10 комплектувалася лише 1,8-літровим бензиновим двигуном 100 л. та механічною 5-ступінчастою коробкою передач. Однак за кілька місяців після виходу на ринок з’явився дволітровий агрегат у версіях на 120 л. та 105 л. (як на сфотографованій нещодавно машині), а також 4-ступінчастий автомат як опція.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що перший 800-сильний Mercedes Benz AMG S63 був помічений у центрі Дніпра.