Чоловік нарвався на шалений штраф, бо чухав скроню за кермом

Читать на русском
Автор
1240
Водій за кермом отримав божевільний штраф через чухання потилиці
Водій за кермом отримав божевільний штраф через чухання потилиці

Усьому виною сучасні технології, які все ж таки іноді дають збій

Досить незвичайна ситуація сталася з водієм у Нідерландах. З'ясувалося, що його було оштрафовано на 390 євро через те, що він, нібито, розмовляв телефоном під час руху. Цей момент зафіксувала камера зі штучним інтелектом. Утім, як виявилося, системою була допущена помилка.

Як повідомляє Nippur, камера відеоспостереження помилково розпізнала в чоловіка телефон. Пізніше стало відомо, що він просто чухав скроню, але з боку це дійсно мало вигляд розмови телефоном, проте виявити цього сучасна техніка не змогла. Як наслідок, тепер чоловік намагається домогтися скасування штрафу, який 380 євро плюс 10 євро на адміністративні витрати.

Цей випадок стався в листопаді 2023 року, але відомо про нього стало лише зараз. Постраждалий, якого звуть Тім Гансен, дуже довго згадував, коли це він розмовляв телефоном. Аби впевнитися в рішенні правоохоронних органів, він вирішив перевірити фотографію, що компрометує, в Центральному колекторському агентстві.

Чоловік отримав штраф за те, що чухав скроню за кермом
Чоловік чухає скроню за кермом

Тож, як бачимо, система просто прийняла положення його руки, як таку, що тримає смартфон. Дивує і те, що людина, яка опрацьовувала інформацію щодо цього випадку, також нічого підозрілого не помітила. Гансен, який і сам працює в сфері інформаційних технологій, стверджує, що через безліч змінних, які можуть вплинути на рішення алгоритму, необхідний людський фільтр, щоб мінімізувати кількість помилкових спрацьовувань.

Наразі чоловік вже оскаржив покарання і очікує щодо нього рішення. Утім, зазначається, що вердикт може бути винесений через 26 тижнів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Україні зареєстрували перший автомобіль, надрукований на 3D-принтері. Його було привезено як квадроцикл 2018 року випуску.