Затримано тіктокера з Одеси, що виправдовував ворожі обстріли Харкова (фото, відео)

Читать на русском
Автор
621
Горе-блогера заарештовано Новина оновлена 22 січня 2024, 16:00
Горе-блогера заарештовано. Фото СБУ

Він казав, що РФ б'є тільки по військовим

В Одесі затримали місцевого блогера Євгена Левченко, який розмістив у власному ТікТок скандальне проросійське відео. У ньому він виправдовував повітряну атаку РФ на Харків 2 січня.

Про це повідомляє Служба Безпеки України у своєму Telegram. Тоді окупанти вдарили по місту російськими ракетами типу "Іскандер", що призвело до великої кількості загиблих та поранених місцевих жителів.

Горе-блогера не зупинив цей факт, і він намагався на усю свою 12-тисячну аудиторію "відбілити" злочині дії Російської Федерації.

Затримання прокремлівського блогера
Затримання прокремлівського тіктокера

Левченко запевняв, що Росія не б’є по цивільному населенню, що це все фейки України. Адже насправді постраждали лише військові.

Блогер про ворожий обстріл Харкова

"У готелі "Харків Палас", який вразила російська ракета, було безліч військових, а банда Зеленського бреше народу, що там були мирні люди", — сказав у відео Євген.

Звісно, цей "правдивий" репортаж миттю розлетівся по російським телеканалам, і кремлівська пропаганда оцінила роботу блогера.

Наразі тіктокеру повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Раніше "Телеграф" писав, що ГУР викрило великий концерн, який забезпечував Росію військовою продукцією. Топменеджера заарештовано.