Операції спецслужб? З’явилися нові деталі атаки по терміналу у Росії (карта)

Читать на русском
Автор
В Уль-Лузі сталася пожежа після вибуху
В Уль-Лузі сталася пожежа після вибуху. Фото Колаж "Телеграф"

Росіяни проводили евакуацію співробітників

Стало відомо, що знаходилося в терміналі в Усь-Лузі, де в ніч проти 21 січня лунали вибухи і спалахнула пожежа. Також з’явилася інформація, де саме він розпочався.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко. Він показав карту ураженого терміналу.

"Це порт Усь-Луга (Ленінградська обл.). Жовта стрілка вказує на термінал з перевалки газового конденсату, де чомусь виникла пожежа. Нижче — нафтовий термінал Роснефть. Ще нижче — термінал з перевалки сірки", — йдеться у повідомленні.

Чорний прямокутник на карті, як пояснив Андрій Клименко, це термінал із перевалки вугілля.

"Жовті позначки у морі — танкери. Червоні — буксири. Треки показують, як вони тікали в море від причалів", — додав Клименко.

Своєю чергою "Українська правда", посилаючись на власні джерела в українських спецслужбах, пише, що нічна пригода — це спецоперація Служби безпеки України.

"Внаслідок поразки безпілотниками там почалася масштабна пожежа, росіяни проводили евакуацію співробітників. На нафтовому терміналі "Усть-Луга Ойл" у Ленінградській області переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ РФ", — йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що ввечері 20 січня в Тулі відбулася "бавовна". Перед цим у небі було помічено яскравий спалах. У соціальних мережах вже з’явились відповідні відео.