Злодії у законі "Умка" та "Лаша Сван" знову на волі: ЗМІ дізналися, як їм це вдалося

Читать на русском
Автор
8436
Авторитетам загрожує великий термін
Авторитетам загрожує великий термін. Фото https://detective-info.com.ua

Кримінальних босів затримали в українській столиці ще наприкінці грудня 2022 року

У ніч на 23 січня 2024 року на волю вийшли злодії в законі Сергій Олійник ("Умка" або "Умка Дніпровський") та Лаша Джачвліані ("Лаша Сван" або "Лаша Очамчирський"). Вони залишили ГУ "Дніпровська установа виконання покарань №4" через закінчення терміну тримання під вартою.

Затримані у столиці у грудні 2022 року перебували в одиночних камерах у Києві, а потім у Дніпрі. Звільненню глав криміналітету в кількох українських областях передував зрив судового засідання у Бабушкінському районному суді Дніпра, про що повідомляє Dетектив-Info.

Хвороба Х: що про неї відомо і чи варто боятися

Судове засідання 22 січня 2024 року мало продовжити терміни ув’язнення злодіям у законі. Ще на початку місяця апеляційний суд направив розгляд до Бабушкінського районного суду Дніпра. Адвокати злодіїв у законі 15 січня заявили відвід судді Світлані Марущак.

Карта Дніпра, Бабушкінський районний суд
Бабушкінський районний суд Дніпра

Розгляд відводу судді почався у понеділок, 22 січня, об 11:30, і продовжувався до пізнього вечора. У результаті ухвалено рішення про відмову. Проте Марущак у цей час уже покинула будівлю суду.

Клопотання про продовження терміну запобіжного заходу для Сергія Олійника та Лаші Джачвліані представники державного звинувачення не дочекалися. У результаті злодіїв у законі вночі випустили на волю.

Зазначимо, що Сергія Олійника та Лаші Джачвліані інкримінували організацію та проведення злочинних зборів (ч.1 ст.255-2 КК України). Вони були лідерами кримінального світу у Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій областях, а також у частині Західного регіону.

Раніше "Телеграф" писав, що нібито Лаша Джачвліані допомагав в ув’язнені Ігорю Коломойському. Але у правоохоронних органах цей факт спростували.