На Сумщині військовий вимагав у дружини полоненого 100 тисяч за його звільнення: у ситуацію втрутилася СБУ (фото)

Читать на русском
Автор
На Сумщині затримали шахрая Новина оновлена 16 лютого 2024, 16:43
На Сумщині затримали шахрая. Фото Національна поліція України

Шахрай під різними приводами вводив в оману довірливу жінку

На Сумщині правоохоронці затримали шахрая, який вимагав хабар у дружини військовополоненого. Той запевняв, що має вплив із службовими особами, які займаються пошуком та обміном військовополонених.

Про це йдеться на сайті Національної поліції України. Ціна за так зване "звільнення з полону" складала 100 тисяч гривень.

За інформацією правоохоронців, зловмисник запевнив дружину військовополоненого, що зможе вплинути на рішення щодо першочергового включення її чоловіка до списків обміну задля якнайшвидшого повернення з полону. При цьому, чоловік акцентував увагу на своєму статусі нібито військовослужбовця та особистих зв'язках із службовими особами, які займаються пошуком та обміном військовополонених.

"Полковник" неодноразово під різними приводами вводив в оману жінку. Довіряючи шахраю, дружина військовополоненого протягом декількох місяців перераховувала йому кошти на загальну суму 70 тисяч гривень. Коли шахрай вирішив збагатитись ще, він висунув вимогу потерпілій сплатити додаткову суму коштів у розмірі 30 тисяч гривень. Чоловік запевняв, що частина грошей начебто буде направлена ним на "вирішення питання". Під час передачі коштів зловмисник був затриманий працівниками правоохоронних органів.

Затримання шахрая під час передачі коштів

Фігурантом виявився 37-річний місцевий мешканець і за сумісництвом сержант однієї з військових частин, який не повернуся на місце служби після лікування.

Наразі правоохоронці повідомили чоловіку про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженого на виконання функцій держави.

Хабар, який вимагав зловмисник

"Дезертиру загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває", – додали у відділі комунікації поліції Сумської області.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що СБУ затримала агента ФСБ, який готував прорив російських ДРГ на Сумщину.