Умєров показав, скільки заробив за минулий рік: є дві квартири, а зарплата зросла

Читать на русском
Автор
Рустем Умєров
Рустем Умєров. Фото facebook.

Умєров має автомобіль Ford Explorer 2016 року випуску

Дохід міністра оборони України Рустема Умєрова за минулий рік становив понад 5,5 мільйона гривень. Дружина урядовця заробила понад 1,4 мільйона гривень.

Про це свідчить декларація Умєрова. Вона опублікована на сайті НАЗК.

У документі йдеться, що 5 мільйонів гривень Умєров отримав від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. При цьому зарплата міністра становила 573 873 гривні.

Крім того, ще понад 9,1 млн. грн. Рустем Умєров задекларував як "суму дисконту від конвертації договору SAFE в акції компанії Petcube, Inc".

Також Умєров задекларував $18,2 тисячі неакцептованих вимог кредитора, 9,1 тисячі доларів готівкою та 180,5 тисячі гривень готівкою. На банківських рахунках у міністра зберігається 1,8 тис. дол. і 3,7 млн. грн.

Дружина міністра задекларувала 1442572 гривні зарплати. Крім того, дружина Умєрова зберігає 1100 доларів готівкою та 8572 дол на банківських рахунках.

Міністр оборони на 100% володіє корпоративними правами ТОВ "Компанія Блек Сі" (корпоративні права передані в управління – ред.).

Також Умєров має право вимоги за договором купівлі-продажу частки в акціонерному капіталі ТОВ "Компанія Блек Сі" (вартість 39,24 мільйона гривень) та у приватній компанії з обмеженою відповідальністю "Астем текнолоджиз" (вартість 26,68 мільйона гривень).

Має міністр і акції в компанії Petcube трохи менше ніж 7 тис грн.

Згідно з декларацією, Умєров орендує дві квартири у столиці (80,6 кв. м та 128,8 кв.м). Його мати володіє будинком у тимчасово окупованому Бахчисараї у Криму (196,7 кв. м), а дружина орендує квартиру у США (137,4 кв. м).

Також зазначено, що Умєров має автомобіль Ford Explorer 2016 року випуска.

Раніше "Телеграф" писав, що народному депутату від "Слуги народу" вручили підозру у справі про внесення до декларації свідомо неправдивої інформації. Наразі йому може загрожувати до двох років позбавлення волі.