"Юзік" подав декларацію: друг Зеленського вивіз свою родину за кордон. Чим сам відзначився за цей час

Читать на русском
Автор
22531
"Юзік" подав декларацію: друг Зеленського вивіз свою родину за кордон. Чим сам відзначився за цей час

За скільки винаймають квартиру Корявченкови — секрет

Народний депутат фракції "Слуга народу" та екскварталівець Юрій Корявченков (також відомий як "Юзік") вивіз свою родину до Іспанії ще на початку повномасштабного вторгнення. Там вони орендують квартиру.

Про це стало відомо із декларації "слуги". У ній зазначено, що дружина "Юзіка" з 1 червня 2022 року (тобто на 4-й місяць повномасштабної війни) Тетяна із двома дочками та сином отримала право користування квартирою в Іспанії.

Юрій Корявченков не розголошує, у кого саме, а також де його родина орендує квартиру, відомо лише, що вона належить іноземному громадянину. Варто зазначити, що суму за оренду парламентар не вказав.

Також зауважимо, мабуть, Корявченков залишився без свого помічника, адже у 2019 році нардеп зробив їм свою дружину.

Що ще зазначено у декларації "Юзика" за перший рік великої війни

  • Нардеп суборендує у Кривому Розі нежитлове приміщення площею 31 м2 у голови Дніпропетровської облради Миколи Лукашука.
  • У Кривому Розі дружина Тетяна Корявченкова також має квартиру площею 56 м2.
  • У Києві Юрій Корявченков володіє квартирою площею 103 м2, а його дружина квартирою 136 квадратів та паркомісцем 17 м2.
  • Дружина має у власності три земельні ділянки у Херсонській та Київській областях загальною площею майже 3,5 тисячі м2. А також дачний будинок площею 260 м2 у селі Проців Бориспільського району Київщини.
  • Також на дружину записаний автомобіль Toyota Land Cruiser 2020, на якій їздить чоловік, та Toyota Land Cruiser Prado 2013 для неї.
  • У власності Юрія Корявченкова є елітні годинники Breitling за 150 тисяч грн (але він у нього ще з 2010 року).
  • 2022 року депутат Юрій Корявченков заробив 398 тис. 82 грн зарплати у Верховній Раді України
  • Дружина як бізнес-вумен заробила за рік 5,25 млн грн і отримала стипендію від Одеського національного політехнічного університету понад 77 тисяч грн. Виходить близько 6,5 тисячі гривень на місяць.
  • Юрій Корявченков зберігає 80 тисяч доларів готівкою, а його дружина Тетяна – 40 тисяч євро.
  • На рахунках у банку у нардепа близько 200 умовних одиниць у доларах та євро та понад 20 тисяч гривень. У дружини на рахунках майже 40 тисяч євро та понад 660 тисяч грн.

Що зробив Корявченков за 2022 рік, як депутат

Із популярного:

Згідно з даними з відкритих джерел, наприкінці 2022 року проголосував за скандальну містобудівну реформу (#5655), яку, зокрема, критикували голови українських міст та селищ, архітектори та громадські активісти.

"Один із найбільших ризиків: громадяни не матимуть жодного впливу на те, що і як будують забудовники, а приватний контроль дасть забудовникам можливість контролювати себе", — заявляв Рух "Чесно".

Голосував за скандальний Закон про медіа, який дає більше повноважень Нацраді з питань телебачення та радіомовлення. За це документ часто піддавався критиці з боку деяких журналістів та правозахисників.

Був співавтором законодавчої ініціативи "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення допоміжними засобами реабілітації населення, яке постраждав від збройної агресії Російської Федерації"

За менш ніж за місяць до повномасштабного вторгнення РФ, коли ситуація в країні була розпечена до краю, "Юзік", перебуваючи в Раді, під час виступу Шмигаля майже дійшов до 5-тисячного рівня в мобільній грі.

Був автором законопроєкту про внесення змін до Закону України "Про Збройні Сили України" щодо уточнення структури Збройних Сил України. Його метою було створення окремого роду військ Збройних Сил України – Ракетні війська та артилерія Збройних сил України.

Нагадаємо, що Юрій Корявченков, якого ще називають "Юзиком" чи просто другом Зеленського, був частиною команди "95 кварталу". Працював адміністративним директором "Студії Квартал 95". Знімався у телешоу та фільмах. Вів програму "Україно, вставай!" на телеканалі "Інтер". У 2019 році очолював передвиборчий штаб кандидата у президенти України Володимира Зеленського. Влітку 2019 року став народним депутатом України від партії "Слуга народу". Заступник голови фракції "Слуга народу" у парламенті. Член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури, голова підкомітету з автомобільних доріг та дорожнього господарства. Голова підкомітету з автомобільних доріг та дорожнього господарства.

Раніше ми писали про те, що у декларації Безуглої помітили цікаву деталь.