Обшуки зранку: до головного офісу "Укрнафти" завітали правоохоронці, причина

Читать на русском
Автор
Компанія опинилася у центрі уваги правоохоронних органів
Компанія опинилася у центрі уваги правоохоронних органів. Фото Колаж "Телеграфу"

Детективів цікавить контракт із однією з найбільших бізнес-груп

У головному офісі публічного акціонерного товариства "Укрнафта" у четвер, 1 лютого 2024 року, відбуваються обшуки з самого ранку. Правоохоронці вивчають документи, пов’язані з контрактами з однією з найбільших бізнес-груп країни.

Органи зацікавилися подробицями закупівлі труб для нафтовидобутку. Є підозра, що закупівлі здійснювалися за завищеною ціною, про що повідомляє "Економічна правда" з посиланням на джерело в компанії "Укрнафта".

Китай гальмує будівництво великого газопроводу в РФ

Обшуки у головному офісі "Укрнафта" 1 лютого

Компанія надала детективам Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) усю необхідну інформацію. Про це пресслужба "Укрнафти" повідомила у Facebook.

"Для компанії важливо, щоб ці процеси були відкриті, щоб усі учасники галузі в Україні мали рівний доступ до співпраці з "Укрнафтою". Всю необхідну інформацію за запитами НАБУ було надано", ― йдеться у повідомленні компанії.

В "Укрнафті" висловили впевненість, що перевірка лише підтвердить повну відповідність українському законодавству. У пресслужбі підкреслили ― компанія неухильно та чітко дотримується всіх правил та вимог.

Для довідки: "Укрнафта" — найбільша компанія в країні з видобутку нафти та газу. Свої нафтопродукти реалізує через мережу автозаправних станцій, що є у всіх областях України. НАК "Нафтогаз" належало 50% + 1 акція "Укрнафти". Ігореві Коломойському належала частка 42%. Однак восени 2022 року його частину передали державі.

Раніше "Телеграф" писав, що народний депутат Олексій Кучеренко звинуватив менеджмент "Укрнафти" та Держгеонадр у тому, що держава недоотримала близько 2 мільярдів гривень. Ці кошти могли бути спрямовані на купівлю дронів та іншого озброєння.