Сотні українців отримали нове житло за програмою "ЄВідновлення": Федоров розповів, як це зробити

Читать на русском
Автор
Сертифікат на житло діє кілька років
Сертифікат на житло діє кілька років. Фото https://t.me/V_Zelenskiy_official

Більшість українців віддала перевагу квартирам

В Україні понад 500 сімей отримали нове житло за програмою "єВідновлення". Середня вартість кожного трохи більша за 2 млн гривень.

Про це розповів Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він зазначив, що громадяни можуть відновити своє житло швидко та без зайвої паперової тяганини.

Згідно зі статистичними даними, найбільше житла було куплено у Києві, а також у Київській, Харківській Чернігівській та Миколаївській областях. 3/4 українців купили за житловий сертифікат квартири, а ще чверть набула приватних будинків. Середня сума сертифіката 2,2 млн гривень.

"Якщо війна знищила ваше житло, відкривайте "Дію", розділ "єВідновлення" та повідомте про пошкодження. Комісія при органі місцевої влади визначить суму сертифіката. Він діє протягом 5 років, за нього можна купити квартиру, будинок або інвестувати у майбутню нерухомість", — розповів Михайло Федоров.

Він нагадав, що держава піклується про тих українців, які втратили житло внаслідок війни та допомагають відновитися швидко та зручно, а також без зайвої бюрократії та паперів.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, куди розселяють українців, чиє житло постраждало від ракет. Влада Києва знайшли тимчасові притулки для городян.