"Після місяця сорому": у Ради знову не вийшло з Безуглою

Читать на русском
Автор
869
Мар’яна Безугла залишилася на посаді Новина оновлена 07 квітня 2024, 20:46
Мар’яна Безугла залишилася на посаді. Фото Колаж "Телеграф"

Свої голоси за розгляд звільнення віддали лише 190 народних обранців

Верховна Рада України у вівторок, 6 лютого, вкотре збиралася голосувати за ухвалу про відкликання з посади заступника голови Комітету з питань безпеки та оборони Мар’яни Безуглої. Однак для винесення постанови до зали не вистачило голосів.

За винесення до зали ухвали про звільнення Безуглої проголосували лише 190 депутатів. Голосів забракло, повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі.

"Після місяця сорому та блокування Рада знову не перейшла до розгляду постанови 10391 про звільнення Безуглої з посади заступника голови Комітету з оборони. 190 голосів", — написав він.

Нагадаємо, питання про зняття Мар’яни Безуглої виникло на тлі низки скандалів через критику військового керівництва України. Вона накинулася на головкому Валерія Залужного і заявила, що той виконує свою роботу неякісно і має залишити посаду. Пізніше депутат запропонувала проєкт посилення мобілізації та заявила, що Залужний підтримав його окремі пункти.

Через скандали Мар’яну Безуглу вирішили позбавити посади заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Комітет з нацбезпеки своїм рішенням рекомендував відкликати її з посади.Проте голосування кілька разів переносили. Для ухвалення остаточного рішення свої голоси мають віддати щонайменше 226 нардепів.

Як повідомляв "Телеграф", раніше сама Мар’яна Безугла заявляла про вихід із партії та фракцію "Слуга Народу". Її заява була прийнята, але не задоволена.