Малюк зробив заяву щодо скандалу з Bihus.info: "Ми відрізняємося від Росії"

Читать на русском
Автор
3063
Василь Малюк
Василь Малюк. Фото Відкриті джерела

Він прокоментував скандал чітко та ясно

Голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Малюк, якого 6 лютого 2024 року викликали до Верховної Ради, висловився щодо скандалу навколо стеження за журналістами Bihus.info. Він заявив, що зараз співробітники спецслужби борються з ворогом на фронті та в тилу.

Їхній подвиг не може бути перекритий діями окремих осіб. Він також пообіцяв забезпечити безпечну роботу журналістів в Україні, адже саме це відрізняє нас від Росії, повідомляє пресслужба СБУ у Телеграмі.

Штучний інтелект у військових симуляціях схиляється до завдання ядерного удару

Малюк виступив із заявою щодо скандалу з Bihus.info

"Я пишаюся бойовими побратимами СБУ – тими, хто виконує реальні бойові задачі, реально ловить колаборантів та зрадників, реально знищує окупантів та протидіє злочинності.

Це і є справжнє обличчя дієвої і фахової Служби безпеки. І я, як керівник СБУ зроблю все можливе, аби кожне ЗМІ могло працювати в Україні вільно. Сьогодні ми не просто будуємо оновлену СБУ, а захищаємо демократичні цінності, серед яких ― свобода слова і незалежність медіа. Для мене особисто віднині це надпріоритет!

Саме цим наша країна відрізняється від авторитарної Росії. І відрізнятиметься надалі. Бо ми докладемо максимум зусиль, аби перемогти і залишити у спадок нашим дітям вільну і безпечну, розвинену і демократичну Україну", ― заявив Малюк.

Скандал зі стеженням: що відомо

В інтернеті 16 січня з’явився відеоролик, на якому нібито співробітники Bihus.info вживають заборонені речовини. На це відреагував голова проєкту Денис Бігус. Він заявив, що всі співробітники обов’язково пройдуть тести на вміст наркотичних речовин у крові.

Вже на початку лютого у цій справі був новий поворот. Журналісти-розслідувачі заявили про стеження за ними. Начебто в їхніх номерах встановили приховані камери відеофіксації у комплексі, де співробітники проєкту відпочивали у грудні минулого року. У стеженні звинуватили СБУ. У спецслужбі заявили, що стеження пов’язане з тим, що один зі співробітників нібито постачає наркотичні засоби іншим людям.

Раніше "Телеграф" писав, що за фактом стеження за журналістами Bihus.info відкрито кримінальне провадження. Також керівництвом СБУ було ухвалено деякі кадрові рішення.