"У Кремлі відкоркують шампанське": експерти пояснили роль спецслужб Росії у можливій відставці Залужного

Читать на русском
Автор
756
"У Кремлі відкоркують шампанське": експерти пояснили роль спецслужб Росії у можливій відставці Залужного

Найближчим часом можна очікувати нових інформаційних вкидів

Одна з ключових задач спецслужб Росії — внесення розбрату між нашим політичним і військовим керівництвом. Тому чутки про можливу відставку головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного грають на користь росіян.

Таку думку в коментарі "Телеграфу" висловив експерт у галузі оборони та безпеки, військовий аналітик Олег Старіков. Він зазначив, що не слід забувати про вплив російських ІПСО на цю історію.

"Гарантую вам: у день звільнення Залужного в Кремлі відкоркують шампанське, а дехто навіть медалі за це отримає. Внесення розбрату між нашим політичним і військовим керівництвом — одна з ключових задач спецслужб РФ. Можна констатувати, що — за їхньої участі чи без неї — це вдалося", — каже експерт.

Своєю чергою ексспівробітник СБУ, військовий експерт Іван Ступак у коментарі "Телеграфу" також зазначив, що вже найближчим часом можна очікувати навалу російських ботів на українських сторінках у соцмережах. На його думку, фейкові акаунти будуть розгойдувати суспільство, імітуючи схвалення звільнення Залужного з одного боку і звинувачуючи владу у "зраді" з іншого.

Детальніше про те, до чого можуть призвести кадрові перестановки в командуванні у розпал війни, читайте у матеріалі "Телеграфа": Генерали йдуть? Які наслідки для ЗСУ матиме звільнення Залужного і Шаптали.

Раніше повідомляв "Телеграф", західні ЗМІ з посиланням на свої джерела серед західних посадових осіб, пишуть, що відставка Залужного, який має популярність серед військових, може мати зворотний ефект. Видання зазначає, що його можлива відставка призведе до "негативних наслідків у момент, коли єдність є вирішальною".