Намагались задушити активіста: в Одесі розгорівся черговий мовний скандал (ВІДЕО)

Читать на русском
Автор
1531
ТЦ "Афіни" в Одесі
ТЦ "Афіни" в Одесі. Фото Колаж "Телеграф"

Активісти міста вже відреагували

В одному з торгових центрів Одеси розгорівся черговий скандал. Мовний активіст заявив, що його намагалися задушити.

Причиною цього стало те, що він попросив змінити російськомовну вивіску з магазину. Про це повідомляють місцеві пабліки.

На відео, яке опублікували в мережі видно, як хлопець заходить в магазин і просить, щоб йому дали зняти куток споживача, який вівся у магазині російською мовою. На що робітники у грубій формі та російською мовою йому відмовляють, а пізніше один із них вирвав у хлопця телефон з рук.

Згодом стає зрозуміло, що працівники й зовсім не хочуть випускати активістів з магазину. Чим закінчився скандал, наразі невідомо, але автор відео стверджує, що в приміщенні його намагалися задушити.

Одеський активіст Дем’ян Ганул уже відреагував на скандал і опублікував фото та дані "героя" відео.

"Скоро до нього завітаю в гості. Доведеться перепрошувати або закривати магазин. А також магазин чекає купа перевірок, ой не заздрю", — додав Ганул.

Активіст зазначив, що ця ситуація вчергове показала, що "руський мір" глибоко вкорінився та з усіх сил хоче залишитися в Україні.

"Лише спільна й щоденна робота допоможе нам створити комфортне життя в українській Одесі! Будьте пильними та обережними, не давайте зазіхати на своє право бути українцем", — написав він.

Раніше "Телеграф" писав, що у готелі Одеси відмовилися говорити українською, але незабаром вибачились. Відвідувачка вимагала, щоб із нею розмовляли українською мовою, а жінка на рецепції вдавала, що не чує її.