Напали через громадянство? У Німеччині побили ще одного українського підлітка

Читать на русском
Автор
704
Відкриті джерела

Підозрюваного досі не затримали

У Німеччині відбувся ще один напад на підлітка з України. Інцидент стався у місті Меттман, що у землі Північний Рейн-Вестфалія.

Як пише Deutsche Welle, місцева поліція повідомила про напад у вівторок, 13 лютого. Зазначається, що 15-річний українець отримав травми голови.

За попередніми даними, напад стався ввечері 10 лютого, коли український юнак перебував у турецькому ресторані. Між ним та невідомим чоловіком сталася сварка.

За даними поліції, чоловік висловлювався ксенофобно, а потім ударив підлітка по голові невстановленим предметом, після чого втік. Водночас зазначається, що загрози життю українця немає.

У поліції підкреслили, що особа нападника поки не встановлена, але правоохоронці оголосили його у розшук. За словами свідків, нападник може мати польське походження.

Місто Меттман на мапі

Нагадаємо, що 10 лютого в Німеччині вбили 17-річного українського баскетболіста з Києва Володимира Єрмакова. Також під час нападу постраждав його друг Артем Козаченко.

Поліції вдалося швидко ідентифікувати нападаючого, використовуючи відеозаписи з місця злочину. Головним підозрюваним є 15-річний студент німецько-турецького походження із Гельзенкірхена. Він уже відомий поліції як серйозний злочинець, який вчинив кілька нападів та пограбувань.

Другим затриманим за підозрою у нападі, був 14-річний підліток німецько-грецького походження з Герне, який також відомий поліції. Згодом його звільнили з-під арешту, оскільки не вдалося довести підозру.

Єрмаков та Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Загиблий Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.