У Німеччині затримано вбивцю юного українського баскетболіста: подробиці

Читать на русском
Автор
3152
Поліція Німеччини Новина оновлена 12 лютого 2024, 12:39
Поліція Німеччини. Фото Колаж "Телеграф"

Генеральне консульство вже провело переговори із главою поліції

Поліція Німеччини затримала нападника на українських баскетболістів. Ім'я вбивці поки не розголошують.

Про це сказав речник МЗС Олег Ніколенко. За його словами, МЗС України взяло на особливий контроль розслідування вбивства українського баскетболіста в Німеччині.

"Генеральне консульство в Дюссельдорфі вже провело переговори із главою поліції міста Ессен. Консули наголосили на необхідності якнайшвидшого проведення розслідування та притягнення злочинця до відповідальності", — написав Ніколенко.

Наразі тривають слідчі дії. Імʼя вбивці Володимира Єрмакова поки не розголошують. А стан постраждалого Артема Козаченка вже стабільний. Загрози життю немає.

Нагадаємо, що 17-річного українського баскетболіста з Києва Володимира Єрмакова зарізали в Німеччині. За деякими даними напад могли скоїти переселенці з арабських країн. В мережі також припускають, що нападники цілеспрямовано атакували хлопців через їхнє українське походження.

Володя Єрмаков і його друг Артем Козаченко виступали за молодіжну команду "ART Giants" (U-19) з Дюссельдорфа. Загиблий Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12" (2006 р.н.). У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

Раніше "Телеграф" вже розповідав, що у Польщі вбили українця. Пригода сталася у місті Хелм Люблінського воєводства на вулиці Волинській.