"Важко сказати, але...": що буде з допомогою для України, якщо у США зміниться влада

Читать на русском
Автор
Колаж

У Конгресі є більшість із підтримки України

У Сполучених Штатах Америки вже розпочалася президентська кампанія і зараз дуже важко передбачити, яким може бути ставлення до України після виборів, якщо у Білому домі зміниться влада. Можна точно сказати, що підтримка адміністрації президента Байдена дуже сильна та ясна.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів представник Держдепу Деніел Сайзек. За його словами, двопартійна підтримка України зберігається у Конгресі.

"Звичайно, неможливо передбачити, що станеться у майбутньому. Звичайно, багато людей у світі та багато американців слухають дуже уважно, що претенденти говорять про політику, і щодо України, і щодо безпеки Європи і так далі. І можна сказати, що у демократичній системі це нормально і звичайно, що такі гострі питання обговорюються", — сказав Сайзек.

Він додав, що серед самих американців більшість вважає, що Україні має бути виділена додаткова допомога.

"Це гіпотетичне питання: що буде, якщо буде. Тому важко коментувати це, але що ми знаємо зараз, що підтримка адміністрації президента Байдена дуже сильна і ясна. І, як я вже казав, двопартійна підтримка України зберігається у Конгресі, незважаючи на думку будь-якого лідера будь-якої партії. Це просто факт. У Конгресі є більшість щодо підтримки України. І серед самих американців є більшість, що має бути додаткова допомога Україні", — підсумував представник Держдепу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що речник Палати представників Конгресу США Майк Джонсон розпустив на канікули до кінця зими Палату представників. Тим самим він буквально проігнорував необхідність голосування за ухвалений Сенатом законопроєкт із пакетом нової допомоги для України.