Не залишимося без фінансової допомоги від США? Чого чекати за найгіршого сценарію для України

Читать на русском
Автор
Сенат США
Сенат США. Фото JAV Kongresas

У Штатах триває передвиборча битва

Україна не може розраховувати на швидке та повне надання допомоги від США для протистояння російській агресії. Але вони не залишать нас без підтримки.

За словами експерта з економічних питань Юрія Смєлянського, Україні потрібно чекати на результати виборів у США для отримання допомоги. Про це він розказав "Телеграфу".

Уже відомо, що Сенат США схвалив законопроєкт про надання допомоги своїм партнерам, зокрема Україні, якій призначено 60 мільярдів доларів з 95-мільярдного пакета. Однак, документ ще повинен пройти Палату представників, де республіканці ставлять ряд вимог щодо використання цих коштів.

Смєлянський підкреслив, що Україна опинилася в таких обставинах, коли фінансова допомога залежить від політичної боротьби у США.

"Штати не залишать нас без допомоги. В найгіршому для нас варіанті розраховувати на необхідний обсяг допомоги для перемоги у війні (при виконанні всіх інших необхідних умов) ми зможемо по закінченні президентських виборів", – запевняє експерт.

Він впевнений, що кращий сценарій для України буде за перемоги кандидата від республіканців.

"І, хоч як би це звучало у розріз із прийнятою в Україні масовою риторикою, для нас краще, якщо перемогу здобуде кандидат від Республіканської партії. І так, його прізвище – Трамп. Адже на сьогодні він – єдиний реальний кандидат на перемогу і серед республіканських, і серед демократичних кандидатів – з перевагою в "штатах, що вагаються" від 4 до 10%. Політична боротьба набирає обертів, вибори восени – і відбутися за час, що залишився, може все, що завгодно".

Детальніше читайте в матеріалі Телеграфа "Чому гроші для України зависли у Конгресі США: що треба знати про битви за виділення допомоги".