Незаконно перетинати кордон небезпечно для життя: у прикордонні з Молдовою помітили зграї вовків (відео)

Читать на русском
Автор
Зграя вовків біля українського кордону
Зграя вовків біля українського кордону. Фото https://pmg.ua/

Хижаків "засікли" відеокамери

На Одещині біля кордону з Молдовою зафіксовано рух вовків. Їх виявили прикордонники, використовуючи спеціальні технічні засоби.

Громадян просять утриматися від незаконного відвідування прикордонної зони. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Вовки в Одеській області

"Біля кордону з Молдовою, на Одещині, прикордонники за допомогою технічних засобів зафіксували рух вовків. Зазвичай хижаки пересуваються не поодинці, а зграями", йдеться у повідомленні.

Повідомлення ДПСУ про небезпеку

Вовки справді часто ходять зграями. Вони можуть нападати на людей, а їх запах відчути на відстані 1,5 км. У них чуйний нюх, ще один вовк може з’їсти за раз до 10 кг м’яса. У зграї може бути до 40 хижаків.

До того ж у них високий інтелект і вони швидко бігають ― до 65 км/год. Також вони стрибають до 5 метрів заввишки.

Самотні хижаки теж не менш небезпечні. Вони також активно нападають на людей. Особливу небезпеку несуть вовки, заражені сказом.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Києві чоловік вигулював незвичайного вихованця. То був справжній вовк, який з цікавістю розглядав оточення.

Також "Телеграф" інформував про своєрідний рекорд на кордоні з Угорщиною. Майже 40 чоловіків намагалися незаконно залишити Україну. Проте їхні плани порушили працівники ДПСУ.