Готував фейки для кремлівських ЗМІ: СБУ зайнялись блогером з Києва (фото)

Читать на русском
Автор
Блогеру загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна
Блогеру загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Фото СБУ

Фігурант ще до повномасштабної війни був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука

У Києві СБУ повідомила про підозру блогеру, який готував фейки для кремлівських ЗМІ. Він виправдовував Путіна та війну, а також намагався дискредитувати командування Сил оборони.

Про це повідомляє Служба безпеки України. Відомство не вказує ім'я блогера, але як стверджують у мережі, мова йде про Дмитра Корнійчука.

39-й річний чоловік позиціонував себе як "політексперт". Через Telegram, в YouTube та у Twitter Корнійчук поширював контент, де стверджував, що війну проти України розпочав не Путін та Росія, а США. І загалом, у всьому, що відбувається – окупація частини українських територій, численні ракетні обстріли України – винен Байден та США.

Загальна аудиторія медіа-майданчиків блогера становила понад пів мільйона користувачів.

"Розповсюджував дезінформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні і таким чином намагався кинути тінь на міжнародний імідж нашої держави…

Дописи та відеокоментарі блогера активно "підхоплювали" основні російські телеканали та інтернет-видання, які створювали на їхній основі постановочні сюжети та провокаційні публікації.

Крім того пропагандисти країни-агресора запрошували його до участі в телеефірах ворожих інформресурсів, зокрема на канал "Звезда", який належить міноборони РФ", – йдеться у повідомленні СБУ.

За даними слідства, фігурант ще до початку повномасштабного вторгнення Росії був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука.

Там він нав’язував аудиторії прокремлівські наративи щодо внутрішньої обстановки в Україні та зовнішнього курсу держави.

Під час обшуків у помешканні проросійського блогера було виявлено комп’ютери та мобільні телефони із доказами його підривної діяльності.

Наразі Корнійчук під цілодобовим домашнім арештом, йому заборонено користуватися соцмережами. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Слідчі служби безпеки повідомили йому про підозру за чч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину", – додали в СБУ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що блогеру-зраднику, якого судили ще за Порошенка, оголосили нову підозру.