Дітей ухилянтів не пустять до вишів? Нардепка відповіла на коментар "Телеграфу"

Читать на русском
Автор
Сини та доньки ухилянтів мають таке ж право на освіту, як і інші
Сини та доньки ухилянтів мають таке ж право на освіту, як і інші. Фото 24tv.ua

Раніше один з народних обранців заявив про необхідність ввести обмеження на державні послуги для тих, хто ухиляється від мобілізації

У новому законопроєкті про мобілізацію немає норм, які б позбавляли дітей ухилянтів права на здобуття вищої освіти, про яку в інтерв’ю "Телеграфу" говорив нардеп від "Батьківщини" Вадим Івченко. Доньки та сини ухилянтів мають такі ж можливості, як і інші абітурієнти.

Про це народна депутатка, представниця Комітету ВРУ з питань освіти Юлія Гришина розповіла в коментарі "Телеграфу". Вона заявила, що жодних таких норм у новому законопроєкті немає.

Як побороти корупцію в оборонному секторі

"Жодних норм про позбавлення дітей ухилянтів права на освіту немає… Наведені цитати — це його особисті міркування щодо того, як держава може реагувати на факт ухилення від мобілізації. Це просто уривок із дискусії, жодних подібних рішень не приймалося ні на рівні політичного керівництва, ні всередині профільного комітету. Така норма суперечила б і Конституції, і здоровому глузду", — заявила Гришина.

Нагадаємо, що народний депутат Вадим Івченко в інтерв’ю "Телеграфу" розповів про обмеження для чоловіків, які ухиляються від мобілізації. Він заявив, що блокувати рахунки не можна, проте є інший шлях. Наприклад, відмовити в отриманні державних послуг. Зокрема, позбавити їх та їхніх дітей права на здобуття освіти в вищих навчальних закладах.

Подробиці читайте в матеріалі "Телеграфу": "Мобілізація апріорі не є добровільною: нардеп про блокування рахунків, кабінет призовника та виробництво зброї".

Раніше "Телеграф" писав, як президент Володимир Зеленський прокоментував складність мобілізації в Україні. Він підкреслив, що вона має бути справедливою.