Поляки топчуться по українському зерну і називають терміни блокади: нові скандальні подробиці

Читать на русском
Автор
1354
Поляки топчуться по українському зерну і називають терміни блокади: нові скандальні подробиці

В Україні назвали дії поляків провокацією

Хаос із блокадою українського кордону польськими протестувальниками продовжує посилюватись. Поляки погрожують продовжити свій мітинг, а в "Укрзалізниці" прокоментували черговий інцидент із нападом на український зерновоз.

Так, за словами лідера "Підкарпатського ошуканого села" Романа Кондрова, протест фермерів буде посилено. Він заявив, що вже сьогодні подасть заявку на продовження акції ще на місяць (до квітня).

"Ми робитимемо це по черзі. Фермери частково працюватимуть у полі, частина стоятиме на кордоні", — пояснив він.

У цей же час в "Укрзалізниці" зазначили, що потяг із зерном, яке розсипали протестуючі польські фермери, прямував до Німеччини, і не мав доставлятися до Польщі.

"Укрзалізниця чітко дотримується введеної у квітні 2023 року заборони на імпорт зернових вантажів до Республіки Польща та лише перевозить транзитом ці вантажі територією сусідньої країни. Усі вагони на кордоні перевіряють контролюючі органи Польщі, їх опломбовують. Це унеможливлює потрапляння українського зерна на ринок Польщі.", — зазначають у пресслужбі.

Там також інформують, що наразі на цій станції перебувають в очікуванні перевантаження близько 40 українських вантажних вагонів із сільськогосподарською продукцією. Про несанкціоноване втручання в роботу залізниці поінформовано Польські залізниці та посольство України в Польщі.

"Укрзалізниця обурена такими діями польських протестувальників та закликає припинити незаконні дії. Такі вчинки не сприяють розв’язанню можливих проблем, а грають на руку країні-агресору. Наразі компанія направила відповідне звернення до польських правоохоронних органів", — йдеться у повідомленні.

За словами Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, розсипане українське зерно на залізничних коліях у Польщі – чергова політична провокація, спрямована на розкол між нашими народами.

Нагадаємо, що прямо зараз поляки розпочали тотальне обмеження руху на кордоні в обидві сторони. Не пропускають навіть цивільних автомобілів.

До цього вони також заблокували залізницю та висипали зерно з вагонів

Українські перевізники у відповідь вже теж розпочали свій протест на двох пунктах пропуску.

Нападають поляки не лише на фури та зерновози, а й на звичайні пасажирські автобуси.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 20 лютого на польсько-українському кордоні додалася кількість протестувальників.