Повістки вручають у громадському транспорті: чи законно це, у ТЦК дали чітку відповідь

Читать на русском
Автор
Чи можуть вручити повістку у транспорті
Чи можуть вручити повістку у транспорті. Фото Колаж

Перевіряти документи у транспорті можуть у будь-який момент

Під час воєнного стану та загальної мобілізації чоловіки призовного віку можуть отримувати повістки не лише за місцем проживання, а й у громадських місцях, наприклад, у транспорті. Але не кожен знає, чи законний такий спосіб вручення.

Так, українське законодавство чітко не визначає місця, де можуть видавати повістки, але заборони на видачу їх у громадському транспорті немає. Про це сказав представник ТЦК Києва Володимир Новосядлий в інтерв’ю для "Вечірнього Києва".

"Ну а чому ні?! Законодавством не визначено конкретно місця вручення повістки. Заходи щодо оповіщення населення здійснюються і за домашніми адресами, за місцем роботи (є відповідні обов’язки у керівників підприємств, установ та організацій щодо виконання цих заходів), та й де завгодно", — каже Новосядлий.

Він також додав, що країна перебуває у стані воєнного стану, а це означає, що серед нас може бути "хто завгодно з будь-якими намірами". Тому перевіряти документи у транспорті можуть у будь-який момент.

"Ми ж бачимо звіти СБУ, що затримали навідника, корегувальника, такого собі інформатора. Вони серед нас, у цивільному одязі", - пояснив представник ТЦК.

Тому, як зазначає Новосядлий, перевірка людей у громадському транспорті — це норма і насамперед це питання безпеки.

"Якщо цього не робити, то може бути багато неприємних наслідків", — підсумував він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як відбувається процес вручення повістки на роботі. Роботодавець може вручити повідомлення лише в одному випадку.