Нардеп Столар орендує у зірок Боллівуду розкішну нерухомість у Дубаї: в декларації ще багато цікавого

Читать на русском
Автор
Вадим Столар Новина оновлена 05 березня 2024, 12:35
Вадим Столар

Нардеп у перший рік повномасштабної війни винаймав дорогу нерухомість

Народний депутат Вадим Столар із забороненої партії ОПЗЖ, який минулого року вирішив розлучитися із дружиною Інною Майструк на тлі обшуків, схоже поступово "переїжджає" до Дубаю.

Як говориться в матеріалі Bihus.Info, Столар ще до початку вторгнення виїхав з України і лише нещодавно подав декларацію за 2022 рік.

У ній зазначено, що він орендував квартиру в Монако площею 600 квадратів. На сайті вказаної у декларації компанії є подібні за площею квартири, оренда яких коштує 130 тисяч євро на місяць.

Крім того, є там та інформація про оренду пентхауса в ОАЕ на 500 квадратних метрів. Хоча він дешевший за нерухомість в Монако, але все одно коштуватиме 65-80 тисяч доларів на місяць. Цікаво і те, що апартаменти в Дубаї Столар орендує в подружжя популярних індійських акторів, які в 90-х перебрались до Еміратів.

А що дружина?

Точніше, колишня дружина. Про розлучення після 23 років спільного життя Столар повідомив у соцмережах ще в жовтні 2023 року. До цього журналісти дізналися про розлучення з відкритих джерел і почали аналізувати доходи сім'ї. Той факт, що і політик, і його ексдружина одночасно вирішили переїхати в ОАЕ, викликає зараз дуже багато підозр. Це цілком може підтверджувати припущення ЗМІ, що розлучення нардепа є не більше ніж фікцією і спробою уникнути зайвої уваги спецслужб і преси до фінансів Столара.

Як зазначають розслідувачі, Майструк уже встигла зареєструвати в Дубаї шість компаній під назвою ENSO. Компанія з такою самою назвою працювала в Україні до початку вторгнення, але в травні 2022 року була релокована в ОАЕ.

Крім того, Майструк є бенефіціаром групи компаній, яка займається консультацією бізнесменів, а також розвиває нерухомість, IT і займається прокатом автомобілів преміум-класу. Офіс холдингу було розміщено в хмарочосі Boulevard plaza 2, де оренда офісу стартує з 300 тисяч доларів на рік, тобто 25 тисяч доларів на місяць і більше.

Зазначається, що разом зі Столаром і Майструк переїхали і їхні гроші, а саме:

  • 3 мільйони доларів у банку Домінікани;
  • 2 мільйони євро в Австрії;
  • 700 тисяч доларів у банках Дубая.

Примітно те, що у декларації за 2023 рік про гроші в іноземних банках не йшлося, а сім’я повідомила лише про гроші в українських банках та готівку.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" ознайомився з декларацією Столара за 2021 рік та з’ясував, що його майно оцінюється не менш як у мільярд гривень. І це тільки те, що він повідомив.