Будете зі світлом і гарячою їжею навіть під час відключень: як вибрати правильну зарядну станцію

Читать на русском
Автор
Яку зарядну станцію вибрати у 2024 році
Яку зарядну станцію вибрати у 2024 році

Станція дозволить без проблем займатися домашніми справами

В Україні наразі складна ситуація з енергосистемою. Мільйони наших громадян щодня стикаються із відключеннями світла. При цьому ситуація в майбутньому може суттєво погіршитися. У Раді вже припускають, що вже взимку світло можуть давати лише на 10 годин на добу. У зв’язку з цим багато хто вже зараз замислюється про свою енергонезалежність.

"Телеграф" вирішив розібратися у цьому питанні та допомогти своїм читачам у виборі зарядної станції, яка б допомогла пройти цей складний період. Для цього ми випустимо низку матеріалів, які допоможуть вибрати станцію "на будь-які випадки життя". Дізнатися про нові матеріали ви можете у цьому розділі сайту.

Слід нагадати, що зараз стандартні графіки відключення діляться на черги. Кожна з таких черг може бути відключена кілька разів на добу, однак середній час безперервних відключень становить 4 години (залежить від регіону та стану енергосистеми). Отже, під час виборів станції необхідно орієнтуватися такий час її роботи. Тобто станції має вистачити на 4 години користування всіма приладами, які вам потрібні.

У цьому матеріалі сценарій – "затишний". Він дозволить без проблем займатися домашніми справами, наприклад, приготуванням їжі, не зважаючи на відключення. Такий варіант може підійти людям, які на перший план ставлять затишок, а не мультимедіа та інтернет.

Для цього ми візьмемо: електроплиту, холодильник, 10 LED-ламп та телевізор. На готування ми виділимо годину, на перегляд телевізора ще дві, а світло горітиме в кімнатах увесь час. Холодильник також працюватиме весь час.

Яка зарядна станція необхідна для вказаного вище сценарію?

Для розрахунків взяли середнє споживання пристроїв. У вашому випадку показники можуть трохи відрізнятися в той чи інший бік, тому необхідно брати невеликий запас "про всяк випадок". Також слід враховувати, що результати не враховують ККД зарядних станцій (зазвичай це 90-95%), врахуйте при виборі.

Отже, необхідні параметри нашої робочої станції виглядають так:

Зарядні станції, які "потягнуть" такий режим роботи:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яка зарядна станція "потягне" фільми, навчання та розваги.