Екс-нардеп спочатку поховав, а потім воскресив Шуфрича: той нібито помер у СІЗО

Читать на русском
Автор
1060
Нестор Шуфрич Новина оновлена 05 вересня 2024, 15:18
Нестор Шуфрич. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Офіційного підтвердження або спростування цієї інформації наразі немає

Ігор Мосійчук повідомив у своєму Telegram-каналі про те, що в ув'язненні нібито помер колишній нардеп від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, який із вересня 2023 року перебуває у СІЗО за обвинуваченням у держзраді.

Мосійчук посилався на інформацію, отриману від "знайомих адвокатів". Однак уже за кілька хвилин екс-нардеп сам же й спростував свій інсайд.

Перший допис з'явився в Телеграм-каналі Мосійчука о 13.24. Він повідомив, що Нестор Шуфрич помер в увʼязненні.

Вже о 13.26 екс-нардеп спростував свою ж заяву. Він написав, що інформація не підтвердилась.

"Буде довго жити!!", — додав Мосійчук.

Пізніше Мосійчук взагалі видалив свій перший пост, у якому він повідомляв про смерть Нестора Шуфрича.

Пізніше Мосійчук і зовсім видалив свій перший пост, у якому він повідомляв про смерть Нестора Шуфрича.

Екс-нардеп вибачився перед своїми підписниками за те, що він опублікував неперевірену інформацію.

"Не помиляється той, хто нічого не робить!", — наголосив Мосійчук.

Що відомо про справу Шуфрича

Правоохоронці встановили, що Шуфрич та Черепаня разом з іншими довіреними особами після окупації півострова забезпечили реєстрацію нерухомості за законами РФ. Нардеп від ОПЗЖ придбав це майно ще у 2013 році.

Окрім цього 2016 році задля охорони цього майни на ТОТ обвинувачені підписали договір з Росгвардією в Криму. Потім вони передали та перерахували Росгвардії РФ понад 648,7 тис. російських рублів за охорону майна.

У вересні 2023 йому оголосили підозру. За матеріалами справи, Шуфрича завербувала ФСБ РФ. Він виконував завдання одного із колишніх заступників секретарів РНБО, який у 2014 році виїхав до Москви.

У своїх виступах та інтерв’ю нардеп публічно підтримував та озвучував наративи Росії, проводячи підривну діяльність проти України. Шуфрич був за проросійське майбутнє України. І навіть після окупації території України депутат не змінив поглядів і підтримував пропаганду Кремля.

Раніше "Телеграф" розповідав, що на суді Шуфрич поскаржився, що представники СБУ під час обшуку моментально "зливали" в мережу фото і відео з його будинку. Крім того, увагу звертали тільки на речі, пов'язані з РФ, та ігнорували в колекції українські нагороди та пам'ятки.