50 тис. грн на встановлення пам'ятника: де рідним загиблого бійця будуть виділені кошти

Читать на русском
Автор
Українські воїни
Українські воїни. Фото Генштаб ЗСУ

Таке рішення прийняли на засіданні виконкому

Воїни, які проживають на Івано-Франківщині, отримають певні виплати. Однак якщо боєць загинув, то його родина має право на компенсацію в розмірі 50 тисяч гривень на встановлення пам'ятника.

Така виплата здійснюватиметься у Калуській громаді, як повідомив міський голова Андрій Найда. Споруджувати пам'ятники планують на Алеї слави.

За його словами, рішення про виділення грошової допомоги ухвалили на засіданні виконкому.

"Його ухваленню передувала робота виконавчих структур міської ради щодо розроблення ескізу уніфікованого надмогильного пам'ятника загиблому військовослужбовцю та вивчення думки з цього приводу сімей полеглих бійців", — каже міський голова.

Він пояснює, що більшість опитаних батьків полеглих бійців погодились на ініціативу міської ради. Тому на встановлення пам'ятника родичі отримають по 50 тисяч грошової компенсації.

"Таким чином ми започатковуємо на Алеї слави міського кладовища та на цвинтарях сіл нашої громади встановлення однакових, за згодою родини у кожному конкретному випадку, надмогильних пам'ятників загиблим бійцям", — резюмував Найда.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як сім'ї військовополоненого або зниклого безвісти отримати грошову допомогу.