Родина полеглого воїна отримає компенсацію: яка сума та які документи необхідні

Читать на русском
Автор
Український воїн
Український воїн. Фото Генштаб ЗСУ

Гроші мають піти на окреме завдання

Окремі міста України мають намір підтримувати сім'ї полеглих воїнів та нараховують їм грошові виплати на встановлення пам'ятника. Одна з таких компенсацій здійснюється в Кропивницькому.

Як повідомила секретарка Олександрійської міської ради Вікторія Косяк, передає "Точка доступу", розмір компенсації складає 35 тисяч. Її виплачуватимуть незалежно від того, де похований військовий.

За її словами, було створено спільний чат для родин загиблих військових разом зі міським головою та секретарем міської ради.

"Тривала довга дискусія з приводу того, який вигляд повинен мати пам’ятник. Звичайно, члени родин загиблих військових самі визначалися з ескізом. Ми на них не тиснули", — повідомляється у виданні.

Косяк пояснює, що родина бійця не раніше, аніж через пів року після поховання, має звернутись за оформленням матеріальної допомоги на встановлення пам’ятника. Однак якщо рідні самостійно встановили пам'ятник, то тоді вони мають надати міській раді підтверджуючі документи – чеки, акт про установку, копію свідоцтва про смерть та документи про участь у бойових діях.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, на які пільги розраховують учасники бойових дій в Україні.