Заморожені російські кошти попрацюють в Україні: Бельгія передасть велику суму

Читать на русском
Автор
536
Бельгія
Бельгія

Поки що про повну конфіскацію російських коштів не йдеться

У Бельгії підтвердили намір передати 611 мільйонів євро відсотків із розміщення заморожених російських активів як допомогу для України.

Як повідомляє La Libre, про це розповіли в офісі міністра оборони Людивін Дедондер у вівторок. Зазначається, що напередодні її український колега Рустем Умєров оприлюднив інформацію про це у своєму X.

Зазначається, що хоч відповідні повідомлення з’явилися у ЗМІ ще у понеділок, але це перше офіційне підтвердження уряду Бельгії.

Там також підтвердили, що буде виділено 611 мільйонів євро, що є відсотками за повторне розміщення російських активів, заморожених у країні після 24 лютого 2022 року.

Як відомо, після початку вторгнення Росії в Україну в країнах ЄС було ухвалено рішення про заморожування активів країни-агресора. В одній лише Бельгії такі оцінюються у суму 180 мільярдів євро.

Як повідомлялося раніше, країни Європейського Союзу досягли політичної домовленості щодо використання заморожених російських активів на користь України. Хоча про їхню конфіскацію поки не йдеться, але для початку Україна отримуватиме доходи від цих активів.