Тарифи на світло відчутно підвищать? Шмигаль "відповів" на інформацію "Телеграфа"

Читать на русском
Автор
Засідання уряду
Засідання уряду. Фото facebook.com/dshmyhal

Реформа енергетичного сектору передбачає лібералізацію тарифів

Цієї зими Кабінет міністрів України не планує підвищувати тариф на електроенергію для населення. Його буде збережено на рівні 2,64 грн за кВт⋅год.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, Кабмін продовжує "підтримувати українські родини та зберігати пільговий тариф на електроенергію для населення".

Слід зазначити, що така заява прем'єра прозвучала після виходу інтерв'ю народного депутата, члена парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергія Нагорняка "Телеграфу", яке широко розійшлось у ЗМІ. У ньому парламентар, зокрема, зазначив, що тариф на електроенергію для населення в Україні може бути підвищено вдвічі. Він може скласти трохи менше ніж 6 гривень.

Крім того, Нагорняк підкреслив, що до цього рішення Україну підштовхують партнери. За його словами, реформа сектору енергетики передбачає лібералізацію тарифів на природний газ та електроенергію і для населення, і для комунальних підприємств. Нардеп підкреслив, що дедлайн по цій реформі складає 12 місяців, тобто вона має бути завершена до вересня 2024 року.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що 27 грудня 2023 року український уряд продовжив дію спецобов’язків для постачальників електроенергії, які забезпечують збереження пільгового тарифу на електрику для населення. Тоді Шмигаль зазначив, що вони діятимуть до кінця квітня 2024 року.