Київських першокласників відправлять на додаткові канікули: із чим це пов’язано

Читать на русском
Автор
Діти зможуть відпочити та набратися сил
Діти зможуть відпочити та набратися сил. Фото Відкриті джерела

Актуальна інформація для школярів та їхніх батьків

Столична міська влада рекомендує відправити з понеділка, 19 лютого, всіх першокласників на тиждень на додаткові зимові канікули. Дане нововведення носить рекомендаційний характер і спрямоване на покращення адаптації 6-річних дітей до школи.

Проте батьки, за потреби, зможуть приводити малюків до навчального закладу, де з ними займатимуться вчителі у режимі групи продовженого дня. Про це повідомили у Департаменті освіти і науки КМДА.

Так, усіх столичних першокласників із 19 по 25 лютого рекомендують відправити на ще одні зимові канікули. Мета запровадження додаткових канікул — це найкраща адаптація юних школярів до навчального процесу, нового колективу та незвичного для них ритму життя, який відрізняється від розпорядку дня в дитячому садку та вдома.

"Додаткові канікули з 19 до 25 лютого для столичних першокласників – це рекомендація, яку розроблено для адаптації 6-річних дітей до школи та зважаючи на навчальні навантаження й сезонну захворюваність. Ці рекомендації були передбачені ще на початку 2023/2024 навчального року та доведені до всіх учасників освітнього процесу", — наголосили в КМДА.

В Департаменті також наголосили на тому, що успішність адаптаційного періоду – дуже важлива та може вплинути на перебіг усього шкільного життя дитини. Тому додаткові тижневі канікули необхідні, щоб малеча перевела подих та з новими силами продовжила навчання.

Ті ж батьки, які не зможуть приділяти увагу дітям упродовж цих канікул, матимуть змогу наводити першокласників до навчальних закладів. Вчителі продовжуватимуть займатися з дітьми в режимі групи продовженого дня, що дозволяє уникати великих навантажень.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що київські школярі можуть піти на весняні канікули у різний час. Як виявилося, графік весняних канікул носить лише рекомендаційний характер і може змінюватись.