Діти вже до кінця року зможуть безбоязно відвідувати школи на Київщині: що обіцяє влада

Читать на русском
Автор
Стан укриттів в області постійно моніторять
Стан укриттів в області постійно моніторять. Фото КОДА

Деякі зі шкільних укриттів мають подвійне призначення

На даний момент у Київській області лише 3% шкіл змушені працювати у дистанційному режимі через відсутність на території цих навчальних закладів укриттів. Протягом року обласна влада планує вирішити цю проблему та привести всі шкільні укриття у належний стан.

Про це повідомив начальник КОДА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Фейсбуку. За його словами, всі укриття доступні для громадян під час повітряної тривоги. Випадки, коли людей не пускають у притулок мають одиничний характер і жорстко припиняються.

Так, всього у навчальних закладах Київської області розташовано понад 1,2 тисячі об’єктів цивільного захисту. На даний момент ведеться будівництво сучасних укриттів у 18 школах та дитсадках. Крім цього, у 35 освітніх закладах укриття ремонтуються та проходять етап відновлення.

Зазначається, що на сьогодні на Київщині лише 3% шкіл працюють на дистанційній стані через відсутність притулків, проте цю проблему планують усунути до кінця 2024 року.

"Звичайно, десь облаштування краще, десь трохи гірше. Але загалом укриття, де ми побували, цілком придатні для комфортного та безпечного перебування дітей. Деякі — подвійного призначення. Під час, коли немає уроків, там проводять спортивні секції чи гуртки", — зазначив Кравченко.

Варто зазначити, що всього на Київщині розташовано понад 2 тисяч укриттів. Переважна більшість із них – практично 1,6 тис. – це найпростіші укриття. На даний момент ремонтні та відновлювальні роботи проводяться на 180 об’єктах.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що у Святошинському районі Києва сторож однієї зі шкіл не впустив дітей у притулок через домашнього собаку, якого вони привели із собою. Чоловік навіть не подумав про те, що брат і сестра перебували в реальній небезпеці через оголошену в столиці повітряну тривогу. За фактом залишення без допомоги дітей столична прокуратура розпочала розслідування.