Мільйонні збитки через ремонт дороги: керівник "Київавтодору" може потрапити за ґрати

Читать на русском
Автор
Ремонтні роботи на Київщині
Ремонтні роботи на Київщині. Фото Колаж "Телеграфу"

Раніше підозрюваний був заступником начальника Служби автомобільних доріг у Київській області

У результаті ретельного розслідування стало відомо про масштабну корупційну схему при ремонті дороги Р-19 Фастів – Митниця – Обухів — Ржищів. Директору КК "Київавтодор" повідомлено про підозру.

Ремонт дороги обійшовся державі зі збитками у понад 14 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

"Згідно із матеріалами слідства, в 2019 році Служба автомобільних доріг у Київській області та приватне товариство уклали угоду на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Р – 19 Фастів – Митниця – Обухів — Ржищів", — йдеться у повідомленні.

Виявилося, що колишній заступник начальника служби, а нині директор КК "Київавтодор", дозволив прийняти роботи, які не відповідали вимогам договору. Завдяки цьому, до бюджету не повернулися мільйони гривень.

Згідно з висновками експертів, вартість робіт, які не могли бути прийняті, оскільки потребують перероблення, складає 42 млн гривень, з яких саме підозрюваний прийняв роботи на суму понад 14 млн гривень.

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури колишньому заступнику керівника Служби автомобільних доріг у Київській області, який нині обіймає посаду директора КК "Київавтодор", повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України)", — зазначають у прокуратурі.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

На ремонті дороги завдали державному бюджету збитків на понад 14 млн гривень

Раніше "Телеграф" писав, що скандальна турецька компанія "Онур" ремонтуватиме міст Метро у Києві. Що планують зробити за 2 мільярди.