5 найкращих романтичних комедій, які зроблять ваш вечір веселішим

Читать на русском
Автор
У комедії Секс без зобов'язань Міла Куніс дала тренд на новий тип героїні
У комедії Секс без зобов'язань Міла Куніс дала тренд на новий тип героїні. Фото kino-teatr.ua

Де Ніро, Джастін Тімберлейк та Адам Сендлер у нових комедійних образах

У наш час майже кожен вечір хочеться відмовитися від реальності та розслабитися. Один з перевірених рецептів, це хороший фільм незалежно від жанру.

Тому "Телеграф" підібрав для вас п’ятірку найкращих романтичних комедій із суперзірками у головних ролях. І всі ці фільми можна назвати трохи нестандартними для свого жанру.

"Секс з дружби" (2011)

iMDb — 6,5

Це одна з мелодраматичних комедій, в якій Міла Куніс задала тренд на нову героїню фільмів такого жанру. Акторка не тільки тут виглядає дуже привабливо. але ще й дуже активна та експресивна. Їй вдається заповнювати весь екран. І їй тут виявився цілком підходить Джастін Тімберлейк.

Сюжет цієї комедії повернутий трохи надумано, але не банально. Куніс тут грає хедхантера, яка змогла перетягнути фахівця у медіа-дизайні з Лос-Анджелеса до Нью-Йорка. Його грає Тімберлейк. Між ними з’явилося не те що кохання, а романтичний дружній зв’язок. Тоді вони вирішують укласти договір — вони займатимуться сексом без зобов’язань, так би мовити, по дружбі. Звичайно ж це переростає у кохання. Але вони всіляко намагаються вигнати з себе ці почуття і через свої спроби довести свою нелюбову стають смішними та зворушливими.

"Знайомство з Факерами" (2004)

iMDb — 6,3

Касовий успіх цього фільму дав поштовх для появи кількох продовжень, а також ще багато пародій або наслідувань. Сценаристи просто почали часто користуватися сюжетним прийомом, коли хлопець та дівчина вирішують одружитися, але перед цим хочуть познайомити своїх батьків. Але вони виявляються зовсім різними і в якийсь момент конфлікт сягає такої точки, що вже майбутнє нареченого та нареченої під загрозою. Кожен із них яскравий представник якогось світу та зіткнення двох протилежностей, наприклад, скептика та романтика, наводять їх в анекдотичні ситуації.

Окремим і дуже сильним козирем цього фільму є його акторський склад, у якому головні ролі зіграли — Роберт Де Ніро, Бен Стіллер, Дастін Хоффман, Барбра Стрейзанд, Блайт Даннер та Тері Поло. Всі вони тут гарні і не намагаються переграти колегу.

"Кохання та інші катастрофи" (2006)

iMDb — 6,1

Головна героїня Джексон, яку грає Бріттані Мерфі, наслідує Одрі Хепберн у "Сніданку у Тіффані". Вона вирішила, що її місія створювати пари, тож знайомить між собою всіх своїх знайомих. Ось тільки сама себе ніяк не може влаштувати життя. Просто зустрічається з бойфрендом для сексу. Вона винаймає квартиру з одним самотнім геєм, який боїться серйозних стосунків. Але тут Джексон підвертається новий співробітник, якого вона сприймає за гея. Звичайно дівчина тут же включає режим свахи і намагається звести свого сусіда і співробітника. Але тільки вона зовсім згаяла той момент, що цей хлопець з її роботи закоханий у неї. Гумору та кумедної атмосфери цьому фільму надають ексцентричні нестандартні герої. Наприклад, поетеса, яка пише дивні вірші про м’ясо та геніталії.

"Дівчина без комплексів" (2015)

iMDb — 6,2

Режисер та продюсер цієї стрічки колишній стендап-комік Джадд Апатоу, який виспів із сольними концертами та писав жарти багатьом іншим комікам. А як сценаристка він пригашив популярну стендап-комікесу Емі Шумер. Вона тут і зіграла головну роль. Завдяки цьому комедія відрізняється від багатьох. Тут, здебільшого, будуть не гегові смішні сцени, а розмовні жарти.

Сюжет цікавий тим, що він трохи нестандартний. Головна героїня полігамна настільки, що до її правил не входить зустрічатися двічі з одним чоловіком. Вона навіть не залишається переночувати після сексу свого партнера. Але якось вона знайомиться з чоловіком, який схильний до моногамії. На початку все йде за її сценарієм, за першої ж зустрічі вона переспала з ним. А ось далі все не за планом. Вона залишилася в нього ночувати, а потім він пропонує їй зустрітися ще раз. Однак так довго не могло тривати.

Окремим приємним сюрпризом для вас тут буде поява кількох зіркових акторів, які зіграли хоч маленькі, але досить комічні ролі. Серед них Тільда Суінтон, Брі Ларсон, Джон Сіна, Деніел Редкліфф, Езра Міллер та Ченнінг Татум.

"50 перших поцілунків" (2004)

iMDb — 6,8

Про успішність цього фільму говорять не лише добрі касові збори, а й той факт, що після його виходу в багатьох країнах з’явилися рімейки. Головні ролі тут грають Дрю Беррімор та Адам Сендлер. Він це не типова комедія. Коли він сам виступає як автор, то його картина перетворюється на набір тупих гегів. Однак цей фільм змінить ваше уявлення про нього. Тим більше, що він бере участь лише як актор.

Сюжет досить зворушливий — хлопець знайомиться з дівчиною і у них виникає взаємна симпатія. Вони навіть домовляються про зустріч наступного дня. Але побачившись, вона його не впізнає. Виявляється цей наслідок автокатастрофи. У дівчини відбило пам’ять і вона живе одним днем, тому що після сну вона все вчорашнє геть-чисто забуває. Але почуття головного героя до неї настільки сильні, що він вирішує подолати цей бар’єр і щоранку починати з нуля. Незважаючи на драматичність цієї історії, в ній є достатньо моментів, де можна посміятися.