Ці помилки під час зарядки "вбивають" телефон

Читать на русском
Автор
1105
Телефон
Телефон. Фото Freepik

Прості правила захистять від проблем

Неправильні звички у процесі зарядки телефона можуть негативно позначитися на його роботі. Деякі помилки загрожують тим, що він вийде з ладу.

Про найпоширеніші з них розповів фахівець з ІТ-індустрії Михайло Митник. Дотримання певних рекомендацій суттєво подовжить роботу акумулятора.

Не варто постійно заряджати пристрій до 100%. Найкраще підтримувати заряд між 20% та 80%. Повну зарядку рекомендується робити не частіше одного разу на місяць. Разом із тим, шкодить батареї й повне розряджання, це може значно скоротити термін її служби.

Використовуйте лише оригінальні або сертифіковані зарядні пристрої та кабелі. Заряджання від ноутбука менш ефективне – краще використовувати мережеву розетку або якісний портативний акумулятор.

Тепло – головний ворог акумулятора. Знімайте чохол під час заряджання та уникайте використання пристрою в процесі поповнення заряду, щоб запобігти перегріванню.

Як безпечно заряджати телефон

  • не залишайте телефон на зарядці на всю ніч
  • уникайте користування пристроєм під час заряджання
  • заряджайте смартфон, коли рівень батареї падає нижче 20%
  • знімайте захисний чохол перед зарядкою для кращого охолодження

Раніше "Телеграф" розповідав, як пришвидшити час, необхідний на зарядку телефона. Проста дія дасть змогу зробити це всього за 20 хвилин.