Ніколи не готуйте так макарони: чому вони злипаються та виходять гумовими
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Найпоширеніші помилки під час приготування макаронів
Макарони – це універсальний гарнір до сосисок, котлет чи запеченого м’яса. Вони готуються швидко та без зайвих зусиль, майже не потребуючи уваги. Однак, якщо пропустити деякі важливі моменти, макарони можуть втратити свій смак.
Сьогодні "Телеграф" розповість про основні помилки, які часто допускаються при варінні макаронів. Усе максимально просто й зрозуміло.
Основні помилки під час приготування макаронів
Додавання макаронів у недостатньо киплячу воду
Часто макарони кидають у воду, яка ще не досягла повного кипіння. Це призводить до того, що вони готуються нерівномірно та гірше вбирають сіль. Обов’язково зачекайте, поки вода активно кипітиме (коли з’являться бульбашки), перед тим як всипати макарони. Щоб вода закипіла швидше, накрийте каструлю кришкою.
Недостатня кількість води та невідповідний розмір каструлі
Чому макарони іноді стають злиплими й жорсткими? Одна з головних причин — використання занадто маленької каструлі або недостатнього об’єму води, через що макарони не мають достатньо місця й злипаються. Дотримуйтеся правила: 1 літр води на кожні 100 г макаронів. Для спагеті краще взяти високу каструлю, щоб вони рівномірно приготувалися.
Переварювання макаронів
Якщо варити макарони довше, ніж зазначено, вони втрачають свою структуру і стають надто м'якими. Дотримуйтеся часу приготування, вказаного на упаковці, і пробуйте макарони, щоб зберегти оптимальну текстуру. Якщо плануєте змішувати їх із соусом на сковорідці, злийте воду за 2 хвилини до повної готовності.
Зливання всієї води після варіння
Часто всю воду після варіння макаронів зливають повністю, що робить їх сухими і ускладнює змішування з соусом. Залиште трохи води від варіння — вона містить крохмаль, який допоможе соусу краще з’єднатися з макаронами, надаючи страві приємної кремоподібної консистенції.
Раніше ми писали, як почистити рибу від луски без ножа. Ви впораєтеся за хвилину.