"Хамерман знищує віруси" та "гола вечірка" на Драгобраті: що це за гурт та що відомо про його творчість

Читать на русском
Автор
1372
Гурт "Хамерман знищує віруси"
Гурт "Хамерман знищує віруси"

Музичний гурт завжди дивує своїх фанатів яскравими шоу та костюмами, які не повторюються двічі

Український гурт "Хамерман знищує віруси" (ХЗВ) втрапив у скандал після виступу у готелі "Різдво" на Драгобраті. Музиканти виконували пісні напівоголеними.

Проте фанати цього гурту переконують, що подібні ексцентричні виступи є нормальними для ХЗВ. Самі ж музиканти називають себе "найадекватнішим гуртом України з 1997 року". Що відомо про нього та в якому жанрі він співає ― про це та інше розповість "Телеграф".

"Хамерман знищує віруси": хто входить у склад гурту

Діяльність гурту розпочалась ще у 1996 році. Його започаткували музиканти з Сум. У 2024 році з початкового складу залишилось лише двоє членів гурту ― Володимир Пахолюк та Альберт (Олег) Цукренко.

Вони обидва є вокалістами, але обов’язки з написання текстів та музики розділили. Тексти пише Володимир Пахолюк, а музику ― Альберт Цукренко. Інколи до них приєднується Сергій Трушель, який грає на гітарі.

Знайомство з ХЗВ

Звідки взялась назва гурту

Володимир Пахолюк чесно зізнався "Суспільному", що назву було вкрадено з фільму, який він навіть не дивився. Він просто почув цю фразу, увімкнувши кіно на дві хвилини.

"Включив на дві хвилини, почув цю фразу, яка по факту була просто невірним перекладом з англійської "Hammerman kills bugs". Але з точки зору фонетики я був приголомшений, бо там таке словосполучення твердих приголосних. Воно просто класно звучить", ― сказав Пахолюк.

Що вони співають

ХЗВ грають у двох жанрах: драм-н-бейс та техно-панк. Це напрямки електронної музики. Вони достатньо популярні у нічних клубах. Техно-панк поєднує в собі елементи танцювальної музики та панку. Самі музиканти говорять, що працюють на перетині музики, концептуального арту і театру.

Свою першу нагороду гурт отримав у 1999 році. Тоді він став лауреатом фестивалю "Червона рута". Це всеукраїнський молодіжний фестиваль, що проходив раз у два роки. Востаннє захід відбувся у 2017 році.

У 2000 році ХЗВ виграв у конкурсі "Перлини сезону". Це ще один молодіжний фестиваль. Він припинив свою діяльність у 2008 році.

Проте участь гурту в інших фестивалях не припинялась. Їх запрошували на такі музичні події як "Файне місто", "Нашатир", "Захід Фест", Respublica. Ці фестивалі регулярно збирають поціновувачів сучасної музики.

Гурт вміє дивувати. Пісні ХЗВ мають вельми неординарні та навіть провокативні тексти, а костюми на кожному концерті змінюються. Музиканти не бояться вийти на сцену лише в шкарпетках, жіночій мереживній білизні, чи надягнувши на голову… курку!

"Хамерман знищує віруси"
Музиканти дивують своїм зовнішнім виглядом

Ознайомитись з усіма піснями гурту "Хамерман знищує віруси" ви можете на Spotify. Попереджаємо, що музиканти використовують нецензурну лексику.

Раніше "Телеграф" писав, що в Івано-Франківську скасовували пікантну виставу. У ній мали зіграти Олексій Вертинський, Артем Ємцов, Людмила Смородіна та Ксенія Вертинська