Від петунії до турецької гвоздики та дзвіночків: які квіти потрібно сіяти на розсаду у лютому

Читать на русском
Автор
Навіть багаторічні квіти можна виростити з розсади
Навіть багаторічні квіти можна виростити з розсади. Фото Freepik

З цими квітами ваші клумби будуть у центрі уваги

У лютому багато господинь починають займати розсадою овочів, проте цей час також підходить і для посіву на розсаду деяких видів квітів. "Телеграф" вже розповідав про терміни посадки гладіолусів навесні 2024 року, а сьогодні ділиться, які квіти потрібно сіяти на розсаду в середині лютого.

Як виявилось, деякі квіти, як однорічні, так і багаторічні, потрібно сіяти на розсаду, яка потім висаджується у відкритий ґрунт, пише Ukr.Media. До таких відносяться деякі види петуній, дзвіночки та гвоздика.

Гвоздика турецька

Щоб гвоздика турецька зацвіла у рік посадки, розсаду треба сіяти вже до середини лютого. Перед посівом насіння вивчіть упаковку та купуйте правильні сорти гвоздики. При посіві – не залишайте насіння на поверхні ґрунту, не забувайте поливати ємність з розсадою та стежте за температурою у приміщенні – вона не повинна перевищувати +20 градусів.

Геленіум осінній

Це багаторічна культура, яка з роками лише розростається. Тому варто посадити її на своїй клумбі і почати саме з розсади. Після посіву поставте ємність із майбутньою розсадою в тепле та світле місце, ретельно стежте, щоб розсада не пересихала.

Дзвіночок карпатський

Насіння карпатського дзвіночка на розсаду потрібно сіяти на добре зволожений ґрунт. При цьому не потрібно покривати насіння шаром землі – просто не трохи утрамбуйте. Вже за тиждень мають з’явитися перші сходи. Не ставте контейнер із розсадою у дуже тепле приміщення – ця рослина не любить спеку.

Ампельна петунія

Деякі види петуній сіють на розсаду пізніше, а ось петунію ампельну можна посіяти вже в середині лютого. Перші сходи можуть з’явитися менше ніж за тиждень. Пам’ятайте, що насіння при сівбі не потрібно поглиблювати, а ще розсаду петуній потрібно тримати у добре освітленому та теплому приміщенні.

Примула

Примула — дуже невибаглива і проста у догляді рослина, яка радує гарним цвітінням. Це багаторічна квітка, тому якщо почнете вирощувати розсаду зараз, то потім на багато років можна забути про нові посадки. За регулярного поливу та сприятливих умов перші сходи розсади зазвичай з’являються на 10-15 день.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно зробити із ґрунтом перед висадкою розсади. Цю помилку припускаються багато городників.