Голодні діти в антисанітарії, а бабуся спить з собаками: волонтери показали, як живе неблагополучна родина під Дніпром

Читать на русском
Автор
6269
Скриншоти з відео, на якому видно умови проживання дітей
Скриншоти з відео, на якому видно умови проживання дітей. Фото Колаж "Телеграф"

Місцеві нарікають на соціальні служби

На Дніпропетровщині, у місті Камʼянське, малолітні діти проживають у жахливих умовах. За ними має наглядати мати та бабуся належним чином, але насправді — картина інша.

Про це повідомляє місцевий телеграм-канал, якими шириться вірусне відео з малечею. Зазначається, що поліція вже зареєструвала факт невиконання або неналежного виконання батьками обовʼязків щодо виховання дітей.

"На матір неодноразово складали протоколи та викликали соціальну службу. Також матері неодноразово люди допомагали продуктами харчуванням та одягом, харчі з'їдали, а одяг просто викидає, коли забрудниться. Територія ВП 1 (Південний). Мати пиячить, бабця не рідна. На кінець року, ще були під супроводом центру соціальних послуг", — йдеться у повідомленні.

Водночас на відео видно, що діти живуть у жахливих умовах та холоді. Сама ж бабуся, яка має доглядати дітей, навіть не спить у будинку з ними, адже там дуже холодно. Натомість вона закуталась в ковдри та лежить з цуценятами біля розваленої пічки в іншому приміщені.

Місцеві у коментарях до допису зазначають, що речі, які надає соціальна служба через пару днів опиняються на смітнику. Люди звинувачують соціальну службу у недбалості, пишучи, що вони не одноразово приїжджали, але ситуація кращою не стала.

Небайдужі наголошують на тому, що мати потрібно позбавити батьківських прав, а дітей відправити під опіку держави. Адже те становище, у якому вони зараз перебувають, небезпечне для їхнього життя та здоровʼя.

Раніше "Телеграф" писав, що на Дніпропетровщині, у селі Бухалівка, чоловік та жінка катували та принижували місцевого мешканця. На відео, яке шириться мережею, видно, що потерпілого зв’язали, бʼють та принижують.