Терорист терористу брат: Іран пояснив, чому його друзі-ісламісти скоюють теракти та напади на США та Ізраїль

Читать на русском
Автор
Іран вчергове підтвердив, що став розсадником близькосхідного тероризму
Іран вчергове підтвердив, що став розсадником близькосхідного тероризму. Фото https://agropolit.com/

Заява МЗС Ірану майже повністю повторює аналогічні заяви численних близькосхідних терористів

Терористичні акти, атаки та напади з боку підтримуваних Іраном ісламістських терористичних угруповань на Близькому Сході будуть тривати до моменту, поки Ізраїль не припинить війну проти палестинських терористів з ХАМАС у Секторі Гази. Терористи, яких підтримують у Тегерані, будуть нападати й далі.

Про це відкрито заявив міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір-Абдоллахян Фаріду Закаріа у Давосі 18 січня, повідомляє CNN. За його словами, Ізраїль нібито робить "геноцид" у Секторі Гази, тому вихід військ звідти – головна умова припинення атак проіранських терористів.

Заява іранського міністра повторює схожі закиди, які робили численні проіранські терористи у регіоні. Наприклад, терористичне угруповання "Хезболла", яке має базу в Лівані, заявляло, що буде атакувати північ Ізраїля, поки ізраїльські війська не покинуть Сектор Гази.

Іран надає підтримку грошима та зброєю багатьом терористичним угрупованням у регіоні. Серед найвідоміших "проксі" Ірану – терористи з ХАМАС у Секторі Гази, хусити в Ємені та "Хезболла" у Лівані. Окрім цього, є численні угруповання в Іраку та Сирії, які теж годуються з рук іранського режиму аятолл. Фактично, Іран став головним розсадником тероризму та покровителем бандитів на всьому Близькому Сході – за участі своїх російських союзників-терористів, доречі.

Нагадаємо, що в ніч на 12 січня США з Британією, заручившись підтримкою Австралії, Канади, Нідерландів та Бахрейну, вдарили по військових об’єктах в Ємені. Вони обстріляли територію, яку контролюють хусити.

Після початку Ізраїлем операції у секторі Газа єменські хусити почали частіше нападати на судна, які проходять через Червоне море. 9 січня вони влаштували комбінований напад на кораблі США та Великобританії з використанням ракет та безпілотників. Західні союзники відбили атаку, а в ніч проти 12 січня обстріляли об’єкти хуситів.

Під час атаки були вражені важливі цілі терористів, включаючи авіабазу, аеродром, аеропорти та військову базу. США та Великобританія заявили, що знизили здатність хуситів нападати на торговельні судна у Червоному морі. Однак виявилося, що навіть після кількох ударів по військових об’єктах у терористів залишилися можливості для нападу на цивільні кораблі. Одного разу вони навіть випадково атакували російський танкер із нафтою.