Поляки знайшли чергову причину для протестів: що їх знову не влаштовує

Читать на русском
Автор
1678
Трактори заблокують рух по всій країні Новина оновлена 22 січня 2024, 22:26
Трактори заблокують рух по всій країні. Фото https://atn.ua

Акція триватиме лише дві години

Польські фермери продовжують протестувати, хоча раніше було підписано угоду з владою та розблоковано пропускний пункт на кордоні з Україною. Вони вже запланували масштабну акцію у всіх містах країни, яка пройде 24 січня 2024 року з 12:00 до 14:00.

Це буде великий національний протест, у рамках якого фермери виїдуть на тракторах на дороги й заблокують проїзд. Вони хочуть "протистояти безконтрольному напливу української агропродовольчої продукції до Європейського Союзу", інформує видання Rolnik info.

Що відомо про хворобу Х

Організатором національного протесту є фермери із "Солідарності". Вони закликають трактористів та сільськогосподарські організації приєднатися до блокади доріг у своїх районах та областях.

Представник аграрної організації Solidarnośc Адріан Вавжиняк заявив, що українське зерно потрібно як і раніше постачати до країн Африки та Азії. Агропродукція з України погіршує становище польських фермерів.

"Ми боремося за те, щоб сімейні ферми взагалі могли функціонувати. Ми не можемо конкурувати з Україною, тому очікуємо, серед іншого, запровадити квоти, що існували до війни. Українське зерно має йти туди, де йому місце — на азійський чи африканський ринок, а не в Європу", — сказав Вавжиняк.

Польські виробники цукру також можуть приєднатися до цих протестів. Раніше ЄС дозволив необмежений імпорт цього продукту з України. Про приєднання до протестів заявила Національна асоціація виробників цукрових буряків Польщі (KZPBC).

Раніше "Телеграф" писав, що румунські фермери розблокували пункт пропуску на кордоні з Україною. Там відновили перетин кордону для фур у звичайному режимі. Але ще два пункти пропуску на румунсько-українському кордоні протестувальники блокують.