Румунські фермери припинили блокування одного з пунктів пропуску: де можна проїхати

Читать на русском
Автор
Пункт пропуску
Пункт пропуску. Фото finance.ua

Заблокованими залишаються два ПП

У п’ятницю, 19 січня, румунські фермери розблокували рух вантажівок на пункті пропуску "Вікову-де-Сус-Красноїльськ" на румунсько-українському кордоні в Чернівецькій області. При цьому 18 січня вони заблокували пропускний пункт на кордоні з Україною "Халмеу", що навпроти "Дяково" на Закарпатті.

"Блокування руху вантажівок перед пунктом пропуску "Вікову-де-Сус", який навпроти українського ППр "Красноїльськ", припинено", — повідомила Держприкордонслужба України.

У ДПСУ додали, що пропуск усіх транспортних засобів здійснюється у звичайному режимі. Прикордонники нагадали, що у пункті пропуску "Красноїльськ" перетнути державний кордон України з Румунією можна лише порожнім вантажним транспортним засобам.

Нагадаємо, румунські фермери заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску "Сірет" та "Вікову-де-Сус" на румунсько-українському кордоні 15 січня. 18 січня вони також заблокували рух на пункті пропуску "Халмеу". Таким чином, після відновлення руху на "Вікову-де-Сус" заблокованими залишаються два пункти пропуску на кордоні з Румунією — "Сірет" та "Халмеу".

Як повідомляв "Телеграф", 16 січня Міністерство сільського господарства Румунії та фермери, які блокують кордон з Україною, досягли угоди, кілька вимог протестувальників було задоволено. Проте протестувальники наголосили, що це не означає негайного припинення протестів.