Задонатиш – посадять? В лукашенківській Білорусі з'явился дивна соціальна реклама

Читать на русском
Автор
Білборди на мінських вулицях Новина оновлена 23 січня 2024, 01:08
Білборди на мінських вулицях. Фото Соцмережі

Що хотіли сказати такою рекламою білоруські силовики – не дуже зрозуміло

У Білорусі, контрольованій проросійським режимом самопроголошеного президента Олександра Лукашенка, з'явилася дивна "соціальна реклама". На плакатах, які почали клеїти на білборди по Мінську, обіцяють тюремне переслідування за донати.

Фото білборда з рекламою опублікувало білоруське "Єврорадіо". Фотографію зробили на вулицях Мінська.

На плакаті зображені банківська картка, долари, монета, яка за задумом пропагандистів має означати біткоїн, та погрози на адресу тих, хто буде донатити. Що саме хотіли сказати білоруські силовики саме таким підбором фону – залишається тільки гадати, але у коментарях жартують, що "менти втілили свої бажання".

Також інші користувачі мережі висловлюють думку, що агресивна реклама із залякуванням за донати пов'язана із тим, що багато білорусів донатять опозиційним антилукашенківським силам. Донати йдуть як структурам Світлани Тихановської, яка знаходиться за кордоном, так і підрозділам білорусів, які воюють в Україні з російськими терористами, а також безпосередньо ЗСУ, з якими багато громадян Білорусі пов'язують надію на деокупацію країни від лукашенківського проросійського режиму.

Тим часом старшокласники у Білорусі на уроках вивчатимуть тонкощі військової термінології США та Великої Британії. Уроки відбуватимуться у рамках програми факультативу "Військовий переклад" з англійської мови, затвердженої Міносвіти країни. Це робиться для того, щоб вони потім могли "допитувати полонених".

Разом із цим у Білорусі, після літніх заяв самопроголошеного президента Олександра Лукашенка про напад на країну НАТО без попередження, виступили з повідомленням про готовність відновити "прагматичний діалог" з членами НАТО. Проте у Мінську висувають умову, за якої подальша співпраця буде можлива.