ХАМАС відмовився від перемир'я: які умови пропонував Ізраїль

Читать на русском
Автор
Сектор Гази під обстрілами
Сектор Гази під обстрілами. Фото Відкриті джерела

ХАМАС не покине Сектор Гази та не погодиться на перемир’я

Палестинський терористичний рух "ХАМАС" відхилив пропозицію влади Ізраїлю про нове припинення вогню у Секторі Гази, яке мало тривати два місяці. У мережі припускають, що цьому сприяла ліквідація ізраїльтянами 30% особового складу угруповання.

Про це повідомляє агентству Associated Press на умовах анонімності високопосадовець з Єгипту. Влада, якого разом з Катаром виступає посередником у переговорах між сторонами близькосхідного конфлікту.

За словами єгипетського чиновника, ХАМАС відмовилося від перемир’я Ізраїлю. Лідери угрупування не залишать Сектор Гази, вони вимагають, щоб армія оборони Ізраїлю повністю покинула анклав та дозволила палестинським біженцям повернутися до своїх домівок.

Раніше Ізраїль пропонував зупинити бойові дії на два місяці, щоб звільнити всіх заручників, захоплених бойовиками ХАМАС під час нападу на країну в жовтні 2023 року. В обмін на це влада зобов'язалася випустити з в'язниць "значну кількість" палестинських ув'язнених.

Також у рамках пропозиції ізраїльський уряд дозволив вищому керівництву ХАМАСу мирно залишити Сектор Гази та переїхати до інших країн.

На разі Єгипет та Катар розробляють угоду, яка має задовольнити обидві сторони конфлікту та припинити цю війну.

Раніше "Телеграф" писав, що в ЄС представили план завершення війни у Секторі Газа.