Ізраїль ударив по Сирії та Лівану: загинули важливі командири іранського КВІР та бойовиків (відео, фото)

Читать на русском
Автор
Ізраїль мовчить із приводу ударів
Ізраїль мовчить із приводу ударів. Фото aa.com.tr

В Ірані підтвердили загибель своїх військових спеціалістів

По об’єктах Корпусу вартових ісламської революції в Сирії було завдано авіаудару. Відомо, що ліквідовано керівника служби безпеки КВІР та його заступника.

Про це повідомляє Al-Arabiya. Імовірно, це зробила армія Ізраїлю, але влада країни поки що ніяк не прокоментувала удар.

Армія Ізраїлю вдарила по будівлі в Дамаску, розташованому в районі Мезза. Вона належить КВІР і там мешкають іранські військові, а також представники палестинських проксі-сил.

В результаті атаки загинули чотири військові радники: Ходжатоллу Омідвар, Алі Агазаде, Хосейн Мохаммаді та Саїа Карімі. Але Сирійський наглядовий центр із прав людини заявив про 10 загиблих. За деякими даними, загинув керівник служби безпеки КВІР у Сирії Садег Омідзаде та його заступник Хадж Голам. Також за непідтвердженими даними, загинув один із лідерів палестинського руху "Ісламський джихад" Акрам аль-Аджурі, але представники організації це заперечують. В Ірані підтвердили загибель своїх військових фахівців та голови іранської розвідки у Сирії.

Садег Омідзаде

В той самий час було завдано удару по Південному Лівану. Внаслідок атаки загинув командир палестинського відділення КВІР Алі Мухаммад Хадрадж, а також два члени ХАМАСу, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в ліванській службі безпеки, а також саудівський телеканал Al-Hadath.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в Лівані вбито одного з топбойовиків "Хезболли". Удар був завданий автомобілем, в якому знаходився бойовик.