Якщо зателефонує Путін. Кандидати в президенти Фінляндії посперечались, чи варто відповідати

Читать на русском
Автор
Володимир Путін
Володимир Путін. Фото Колаж "Телеграфу"

Стубб і Хаавісто мають різні погляди щодо цього питання

У Фінляндії між кандидатами на посаду президента, експрем'єром Олександром Стуббом та колишнім міністром закордонних справ Пеккою Хаавісто виникла дискусія щодо того, чи відповідати на потенційний дзвінок російського диктатора Володимира Путіна. Виявилося, що політики мають різні погляди щодо цього питання.

Наприклад, Стубб заявив, що він би не відповів президенту РФ. Про це пише Yle.

"Путін використовував би це як свого роду пропаганду. На даний момент у нас немає ніяких відносин з Росією", — пояснив він.

В свою чергу Пекка Хаавісто сказав, що взяв би слухавку. "Щоразу, коли телефонує глава держави, ми відповідаємо. Я б не віддав телефон прибиральниці президентського палацу. Я б відповів і прийняв привітання. Без координації у мене не було б предметної політичної дискусії", — сказав він.

Слід зазначити, що Олександр Стубб пообіцяв не підтримувати жодні відносини з РФ. Така політика відносно сусідньої держави буде допоки Кремль не припинить війну проти України. Втім, решта кандидатів також обіцяли зберігати жорстке ставлення до країни-агресорки.

Нагадаємо, що 28 січня у Фінляндії завершився перший тур президентських виборів. Виборча комісія опрацювала 100% бюлетенів. Лідером голосування став колишній прем'єр-міністр Олександр Стубб. Він набрав 27,2% голосів виборців. На другому місці опинився колишній глава МЗС Пекка Хаавісто (25,8%). Трете місце посів спікер парламенту Фінляндії Юссі Халла-ахо (19%). Другий тур відбудеться 11 лютого.

Раніше "Телеграф" повідомив, що у РФ заявили про крах Фінляндії.