Не тільки зброя Україні: Голова МЗС Фінляндії висловилася про нові завдання ЄС

Читать на русском
Автор
750
Голова МЗС Фінляндії Еліна Валтонен Новина оновлена 22 січня 2024, 15:57
Голова МЗС Фінляндії Еліна Валтонен. Фото Відкриті джерела

Чи очікувати нового пакету підтримки від ЄС?

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен зауважила, що перед європейськими країнами стоїть складне завдання. Вони мають надавати Україні потрібну зброю якнайшвидше, і "розганяти" власний оборонно-промисловий комплекс, щоб зміцнювати свою обороноздатність.

Еліна Валтонен сказала про це у спілкуванні зі ЗМІ перед зустріччю очільників МЗС країн Євросоюзу 22 січня. Про це повідомляє "Європейська правда".

За її словами, готується рішення щодо нового пакету підтримку для України, яке мають ухвалити на позачерговому саміті через кілька тижнів.

Вона також нагадала, що Фінляндія одна з країн, яка надала Україні найбільшу підтримку відносно своїх можливостей. І важливо, щоб підтримка з боку ЄС залишалася об’єднаною і кожна країна робила пропорційний внесок.

"Потрібно закривати термінові потреби, які Україна має зараз, але також – і наша позиція тут дуже чітка – ми маємо знайти спосіб стратегічно, на довгострокову перспективу нарощувати нашу спільну європейську оборонну індустрію і наші спроможності… Це у наших стратегічних інтересах", – наголосила Валтонен.

Раніше "Телеграф" писав, що президент Литви закликав збільшити військову допомогу Україні.